Marmarabirlik Pazar Arayışında

24.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Marmara Bölgesi`ndeki zeytinleri işleyip yurtiçi ve yurtdışı piyasalara pazarlayan Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), dış pazarlardaki etkinliğini artırmayı hedefliyor.


Yurt içi ve yurt dışındaki milyonlarca tüketiciye 48 bin zeytin üreticisi ortağı ile hizmet veren Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), Türkiye`de zeytin ihracatının yaklaşık yüzde 20`sini tek başına gerçekleştiriyor. Marmara Bölgesi`ndeki zeytin üreticilerinin (ortaklarının) ürettikleri zeytinleri; sopralık zeytin, zeytin ezmesi ve zeytin yağı olarak işleyip yurti çi ve yurt dışı piyasalara pazarlayan Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), dış pazarlardaki etkinliğini artırmayı hedefliyor. Türkiye`nin toplam zeytin ihracatının yaklaşık yüzde 20`sini kendileri tarafından gerçekleştirildiğini belirten Marmarabirlik Genel Müdürü şevket Tamaç, AB ülkelerinin tamamı ile ABD, Kanada ve Avustralya`ya ihracatı bulunan kuruluşumuz, önümüzdeki yılı ihracatta hamle yılı olarak ilan etmiş bulunmaktadır, zaten dünyanın önde gelen pek çok ülkesince tanının markamızı, dört kıtaya yaymaktır diye konuştu.
Zeytinin stratejik önemi yüksek, endüstriyel gıda ürünü olduğuna işaret eden Tamaç, ürün yelpazesinin genişliği dikkate alındığında Türkiye`deki zeytincilik sektörünün dinamik bir görünüm arz ettiğini ifade etti. Zeytinciliğin ülke ekonomisine milyar dolarlarla ifade edilebilecek büyüklüğü içeren katkısı bulunduğuna dikkat çeken Tamaç, ekonominin lokomotif sektörleri arasında zeytincilik sektörünün de yar aldığını belirtti.


ÜRETİCİYE DESTEK;

Gerek rekolte dönemlerinde üreticiyi mağdur etmeyecek biçimde belirledikleri ürün alım fiyatları, gerekse yüksek kaliteli ürün elde etme konularında üreticiyi bilgilendiren çalışmalarıyla zeytin üreticisinin en büyük destekçisi olduklarını ifade eden Tamaç, 80 bin tonluk edpolama ve olgunlaştırma kapasitesine sahip olduklarını vurguladı. Marmarabirlik`in Türkiye`deki en büyük zeytin üreticisi olduğunu belirten Tamaç; 48 bin ortakları, teknoloji harikası tam entegre üretim tesisleri ve ekonomiye olan katkıları ile Türkiye`nin en güçlü 500 sanayi firması arasında yer aldıklarını da ifade etti.


ZEYTİN ÇEŞİT, YÜKSEK KALİTE;

Birliğin sofralık ve siyah zeytinleri 0.480, 0.800, 2.4 ve 10`kg.lık teneke kutular ile 250 gram, 500 gram ve 1/1 kg.lık vakumlu ambalajlarda, zeytin ezmelerini 175 ve 340 gr.lık cam ambalajlarda, zeytinyağlarını ise 2 ve 5 lt.lik teneke kutu ambalajlar ile 500 ve 750 cc.lik cam ambalajlarda tüketiciye sunduğunu belirten Tamaç, zeytincilik ile ilgili bilimsel çalışma yapan yurti çi ve yurt dışı kuruluşlar ile işbirliği çinde olduklarını vurguladı. TSE ISO 9002 Kalite Güvence Belgesi`nin sahibi olduklarını ifade eden Tamaç, entegre tesislerinin depolama kapasitesini süreç içerisinde artırarak merkezi depolama sistemine geçmeyi hedeflerini de sözlerine ekledi. (FİNANSAL FORUM)

 

Hisse Başarıyla eklendi