Maliye Bakanı Ağbal piyasadaki hareketliliği değerlendirdi

05.10.2016 - 12:51 | Son Güncelleme :

Bakan Ağbal, dün ve bugün piyasalarda meydana gelen hareketliliği değerlendirdi.

https://i.bigpara.com/i/55big/14042016_agbal_650.jpg

Maliye Bakanı Naci Ağbal, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Ağbal, "Dün ve bugün piyasada meydana gelen hareketin nedenini global gelişmeler ve ekonomik datalar üzerinden okumak gerekiyor. Türkiye'nin temelleri sağlam, günlük piyasa hareketleri ile ekonomiyi değerlendirmek doğru olmaz" şeklinde konuştu. Ağbal ayrıca, OVP'nin piyasa için olumlu etki yaptığını söyledi.

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

Haberin Devamı

Dolar kuruyla ilgili sorulan bir soru üzerine Ağbal, "OVP'de bir dolar varsayımı var, şu an bir kur rakamı vermem doğru olmaz. Döviz kuru ile ilgili bunlar bir tahmindir. döviz kurunun ekonomik istikrara katkı verecek bir seviyede kalacağını düşünüyoruz" cevabını verdi.

Naci Ağbal, önümüzdeki dönemde ekonomide istikrarın devam edeceği, dış finansman ihtiyacını karşılayacak gerekli reformları yapacaklarını ifade etti.

AĞBAL BÜYÜME BEKLENTİSİNİ YORUMLADI

OVP'de 2016 büyümesinin yüzde 3.2'ye çekilmesini de yorumlayan Ağbal, Turizm ve tarımda büyüme anlamında beklentilerin daha yüksek olduğunu belirterek, "Turizm sektörü tek başına büyüme oranında yüzde 1 aşağı yönde etkili oldu. Tarım sektörü de 0,3 aşağı yönelik bir etki yaptı" dedi.

Bakan Ağbal, kamunun da son çeyrekte büyümeye katkı vereceğini ve özellikle dördüncü çeyrekte daha hızlı bir toparlanma gerçekleşeceğini düşündüklerini bildirdi.

 

Hisse Başarıyla eklendi