Mahkumlarda Eylem Bitti

15.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


PKK`lı mahkumlar açlık grevlerine son verdiler. DHKP–C mensuplarının da eylemlerini kısa sürede bitirmesi bekleniyor. 3 Aralık`tan bu yana İstanbul Bayrampaşa Cezaevi`nde açlık grevi yapan terör örgütü PKK üyesi 40 kişi, bu eyleme son verdi. Aydın E Tipi Cezaevi`ndeki 24 PKK`lı hükümlü de açlık grevini bitirdi. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk`ün verdiği bilgiye göre, PKK davasından tutuklu bulunanlar, bakanlığa gönderdikleri dilekçede, Adalet Bakanlığı ve hükümetin, sorunu çözmek için gösterdiği çabaları olumlu karşıladıklarını, bu fırsatı değerlendirmek için, bir iyi niyet göstergesi olarak geç olmadan bu eyleme son verdiklerini belirttiler. Bakan Türk, diğer hükümlü ve tutuklulardan da can kaybı olmadan eylemlerine son vermelerini istedi. Türk, aksi takdirde meydana gelebilecek ölüm ve sakatlıklardan, bu eylemi başlatanların, sürdürenlerin ve destek verenlerin sorumlu olacağını kaydetti.


HEYET BİR ARA DİNLENDİ;

Bu arada TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu üyesi FP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu başkanlığındaki heyetin Bayrampaşa Cezaevi`ndeki temasları dün de devam etti. Yaklaşık 23 saat sonra dün Bayrampaşa Cezaevi`nden ayrılarak bir süre dinlenen heyet, daha sonra tekrar cezaevine gelerek temaslarına devam etti.

ÇİTİCİ: UMUTLUYUM;

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici, ölüm orucu eyleminin kısa sürede biteceğini umut ettiğini söyledi. Çitici, Ben görüşmeleri organize ediyorum, görüşmelere katılmıyorum. Görüşmeleri heyet sürdürüyor. Ben de heyetten görüşmelerle ilgili bilgi alıyorum. dedi.

DİNDE BÖYLE ORUÇ YOK

Diyanet İşleri Başkanlığı, yazılı bir açıklama ile İslam dininde ölüm orucu diye adlandırılan bir oruç türü bulunmadığını bildirdi. Açıklamada şunlar kaydedildi:
Yüce Allah, `Allah`ın haram kıldığı insan öldürme fiiline yaklaşmayın` buyurarak, cana kıymayı yasaklamıştır. Dinimizde bir insanı öldüren veya kasten ölümüne sebep olan bütün insanlığı öldürmüş, bir insanı ölümden kurtaran da adeta bütün insanlığa hayat bahşetmiş gibi kabul edilir. İslam`a göre, canı veren Allah olduğu için, onu almak hakkı da ancak Allah`a aittir. İnsan, ne kadar zorda olursa olsun, kendi hayatını sona erdirme hak ve yetkisine sahip değildir. (ZAMAN)

 

Hisse Başarıyla eklendi