LPG kullanan üreticilere destek

14.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Likit petrol gazı (LPG) kullanarak üretim yapanların zararlarının karşılanmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi


Likit petrol gazı (LPG) kullanarak üretim yapanların zararlarının karşılanmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Onaylanan yasa, LPG kullanan karo seramik, vitrifiye sağlık gereçleri ve porselen sofra eşyası üreticileri ile bu üretim tesislerine sağlanan elektriğin üretimi için LPG kullanılan kojeneratör sistemli otoprodüktör şirketleri şirketleri kapsıyor.

Yasa ile 1 mayıs-31 aralık 2001 tarihleri arasında, üretimde kullandıkları LPG`nin maliyeti ile aynı üretimin doğalgaz ile yapılması durumunda hesaplanacak maliyet arasındaki farkın yüzde 70’i, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Yapılacak ödemenin toplamı 80 trilyon lirayı geçemeyecek. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten sonra üretime başlayan firmalar destekten yararlanamayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, 11 fabrika LPG kullanarak üretim yapıyor. Bunun yanısıra, toplam seramik üretiminin yüzde 45`i LPG kullanan firmalarca gerçekleştiriliyor ve bu şekilde üretilen seramiğin ihracattaki payı yaklaşık yüzde 30.
(tradecnet.com)
 

Hisse Başarıyla eklendi