Liverpool satılıyor

30.03.2006 - 11:14 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
İngiltere`nin en köklü futbol kulüplerinden Liverpool satılıyor. Yatırımcılarla görüşüldüğünü doğrulayan Liverpool kulübü, Yatırımın ne şekilde olacağı belli olmasa da, tüm hisseleri kapsayan bir teklif de gelebilir açıklamasını yaptı. Satış için 10`a yakın yatırımcıyla görüşme halinde olduğu belirtilen Liverpool`un değeri yaklaşık 348.5 milyon dolar olarak hesaplanıyor.
Son iki yıldır zirveyi zorlayabilmek için kaynak arayışında olan Liverpool, yeni bir stadyum için de yaklaşık 296 milyon dolara ihtiyaç duyuyordu. Tarihinde 18 şampiyonluk gören kulüp, lig kupasını en son 1990`da müzesine götürebilmişti. Liverpool`un Manchester United ve Arsenal`in gölgesinde kaldığını, Chelsea`nin de yükselişiyle kulübün yeni bir arayış içine girdiği belirtiliyor.

Telekomcu da talip
Liverpool`un 2004`te satış için Tayland Başbakanı`yla görüştüğünün duyulmasının ardından kulübün adı birçok yatırımcı ile anılmıştı. Kulüple ilgilenenler arasında yerel işadamı Steve Morgan ile Amerikalı Robert Kraft`ın adı geçiyordu. İspanyol telekom devi Telefonica`nın eski başkanı Juan Villalonga`nın da bir konsorsiyum adına kulüple görüştüğü belirtiliyor.


Sunderland sırada bekliyor
Liverpool`un kaynak arayışında rakiplerinin gölgesinde kaldığı eleştirisinin etkili olduğu belirtiliyor. Örneğin, Chelsea`yi iflasın eşiğinde satın alan Rus işadamı Roman Abramovich, bugüne dek kulübe 440 milyon sterlin harcadı. Manchester United ise, 2005`te 790 milyon sterline Amerikalı işadamı Malcolm Glazer`a satıldı. Son olarak Sunderdland`in de eski oyuncusu Niall Quinn tarafından satın alınabileceği açıklandı.
 

Hisse Başarıyla eklendi