Li: Çin kur savaşı istemiyor

09.09.2015 - 15:25 | Son Güncelleme :

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin’in kur savaşı istemediğini söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/cin_650(1).jpg

Çin Başbakanı Li Keqiang, ülkenin yuanı devalüe etmesi ve ekonomik yavaşlaması ile ilgili küresel endişeleri yatıştırma çabası içinde bir kur savaşından kaçınmak istediğini dile getirdi. Li, Çin ekonomisinin aşağı yönlü baskılarla karşı karşıya kalmasına rağmen makul bir aralıkta faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Li, Çarşamba günü katıldığı Dünya Ekonomik Forumu’nun “Yaz Davos” toplantısında, “Çin, para biriminin yönetimi konusunda adil olmayan bir şekilde eleştiriliyor. Çin, yuanın değer kaybını ihracatı artırmak için kullanmak istemiyor” dedi. Li yuanın makul ve bir denge seviyesinde tutulacağını dile getirdi.

##$$DOVIZWIDGET##$$

Haberin Devamı

Li, büyümenin istikrarlaştığını ve istihdam verisinin dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin makul bir aralıkta faaliyet gösterdiğine işaret ettiğini dile getirdi. Çin Başbakanı, “Yeterli istihdam olduğu ve gelirler ekonomik üretim ile paralel artış gösterdiği sürece Çin yılın ilk yarısında görülen büyümeyi kabul edebilir” dedi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Li’nin bu yıl için yüzde 7 civarında olan büyüme hedefi, hisse senedi piyasasındaki gerile ve zayıflayan küresel talep ile tehlikeye girdi. Ekonomi üzerindeki aşağı yönlü baskının artması ile birlikte ihracat Ağustos’ta bir yıl önceye göre yüzde 5.5 geriledi. Ülkenin resmi imalat sanayi göstergesi 3 yılın en düşük seviyesine geriledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi