Lagarde ve Varoufakis görüşmesinden ne çıktı?

06.04.2015 - 09:54 | Son Güncelleme :

IMF, Yunanistan’ın Nisan vadeli borcunu ödeyeceğini onayladığı açıklamasında bulundu

https://i.bigpara.com/i/55big/christine_lagarde_650_11.jpg

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde’e ülkesinin kuruma olan ve vadesi bu hafta gelecek önemli bir borcunu geri ödeyeceğini söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

IMF Başkanı Lagarde ve Maliye Bakanı Varoufakis, Washington’da borç yüklü ülke Yunanistan’ın reform programı ile ilgili resmi olmayan bir görüşme gerçekleştirdi. Yunanistan hükümeti, Varoufakis’in Pazartesi günü ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geleceğini ifade etti.

Yunanistan, kreditörleri ile kurtarma programı ile ilgili zorlu müzakereler gerçekleştiriyor. Kreditörler, 7.2 milyar euro (7.9 milyar dolar) değerinde son yardım diliminin ödemesini ertelemişlerdi. Bu durum, Yunanistan’ın likidite sıkıntısına girmesine ve hükümeti rezervleri kullanmaya zorlamıştı.

Haberin Devamı

Atina, temerrüde düşmekten kaçınmak, maaş ve emeklilik aylıklarının ödenmesini sağlamak için son kurtarma ödemsinin en azından bir kısmının yapılmasını ümit ediyor.

Lagarde, “Efektif bir işbirliğinin herkesin faydasına olduğu konusunda fikir birliğine vardık. Devam eden belirsizliğin Yunanistan’ın çıkarına olmadığı konusunda anlaştık” dedi.

Yunanistan, IMF’e Perşembe günü 450 milyon eurluk ödeme yapmak zorunda. Yardımcı Maliye Bakanı Dimitris Mardas hafta sonu yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın fonlara sahip olduğunu ancak ödemen yapılması kararının hükümete ait olduğunu söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi