LafargeAlçı Levha Fabrikasını Açtı

19.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Alçı uzmanı Lafarge Dalsan, 12 m2 kapasiteli yeni fabrikasıyla alçı levha pazarına ve Türk inşaat malzemeleri endüstrisine girdi.


İnşaat malzemelerinde dünya lideri olan Lafarge ve alçı işinde köklü geçmişi olan Dalsan`ın ortak girişimi Lafarge Dalsan, yeni ve eşsiz bir teknolojiye sahip alçı levha fabrikasını Ankara`da açtı. açılış, Fransa`nın Türkiye Büyükelçisi, Lafarge Grup-Alçı Faaliyet Alanı Başkanı Bruno Lafont, Lafarge Dalsan yöneticileri ve davetlilerin katılımı ile 16 Ekim 2000 Pazartesi günü gerçekleşti.
Lafarge Dalsan, alçı ürünleri alanında dünya liderlerinden biri olan Lafarge Platres ile 60 yıldan beri alçı pazarında faal olan Türk şirketi Dalsan arasındaki ortak girişimin sonucunda doğdu. İnşaat malzemelerinde dünya lideri Lafarge Grubu`nun üyelerinden biri olan Lafarge Platres, 23 ayrı ülkede 66 tesisi ve 1999`da 855 M Euro`luk cirosu ile alçı levha sektöründe dünyanın önde gelen şirketlerindendir. Alçı Bölümü aynı zamanda, yapılarda ve yenileme çalışmalarında kullanılan alçı blok ve püskürtülebilir alçı üretimi de yapmaktadır. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi