Kuzey Kore`ye Tarihi Ziyaret

24.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Kuzey Kore lideri Kim Jong - il ile görüşen Albright, ABD Başkanı Bill Clinton`a Pyonyang`a gidip gitmemesini tavsiye edecek.


ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Kuzey Kore`ye tarihi ziyaretine dün başladı. Albright, Kuzey Kore lideri Kim Jong - il ile dün beklenenden uzun bir görüşme yaptı. Kim, sürpriz bir şekilde ABD Dışişleri Bakanı onuruna akşam verilen yemeğin ev sahipliğini de üstlendi. ABD`li yetkililer, görüşmelere ilişkin bir açıklama yapmazken, Albright`ın ABD Başkanı Bill Clinton`a bu ülkeyi ziyaret edip etmemesi konusunda tavsiyede bulunacağını belirttiler. Albright`ın bugün sona erecek olan ziyareti sırasında herhangi bir anlaşma imzalanmayacak. Anlaşmaların Clinton`ın ziyaretinin gerçekleşmesi halinde imzalanacağı ifade ediliyor.
Albright, ABD`nin Kuzey Kore`ye olan yakınlaşmasının bazı çevreler tarafından olması gerekenden hızlı gerçekleştiği yönünde eleştirilmesine karşılık Washington`ın çok ölçülü yaklaştığının altını çizdi. Albright, Pyonyang havaalanında Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Kim Gye gwan tarafından karşıladı. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi