Kutan: Savaş Mı Laik, Biz Mi?

18.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Anayasa çizgisinde bir partiyiz dedi. Kapatma davasına değinen Kutan, Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş`a Savaş mı laik, yoksa FP mi? diye sordu.


3`üncü kuruluş yıldönümünü kutlayan FP`nin Sakarya`daki Genişletilmiş İl Divan Toplantısı`na katılan Kutan, Milletin birliğinden, devletin ve vatanın bütünlüğünden yana, Türkiye`nin çimentosu olan bir partidir. Anayasa çizgisinde bir partiyiz. Biz FP olarak bir kadro partisiyiz. Ülkemizin hayrına olacak siyasetin, lider partileriyle değil, kadro partileriyle yapılacağına inanıyoruz dedi. Türkiye`de, laiklik ve laikçilik arasındaki ayrımın net bir biçimde ortaya konulması gerektiğine inandığını dile getiren Kutan, Türkiye`de laiklik siyasallaştırılmıştır dedi. FP Genel Başkanı, şöyle devam etti:


Türkiye`de var olan laiklik, aslında laiklik değil, laikçiliktir. Biz, laikliği siyasete alet etmek anlamına gelen siyasal laikçiliği, demokratik laikliğin özünü tahrip eden bir anlayış olduğu için reddediyoruz. Türkiye tercihini otoriter-Jakoben laikçilikten yana değil, demokratik laiklikten yana yapmalıdır. Bizi, laiklik karşıtı gibi göstermeye çalışan ucuzluklara ve basitliklere cevap vermeye dahi vaktimiz yoktur. FP, her türlü laiklik karşıtı uygulamanın da, laikçiliğin de dışındadır.
FP`yi kapatma davasına da değinen Kutan, Sayın Savaş mı laik, yoksa kapatılmaya hazırlanan FP mi? Bunu kendisine sormak lazım diye konuştu. (RADİKAL)


 

Hisse Başarıyla eklendi