Kutan`dan Sezer`e arabuluculuk teklifi

07.02.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


FP Genel Başkanı Recai Kutan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`i ziyaret ederek DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu`nun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili İçtüzük değişiklikleri konusunda liderleri toplayarak uzlaşma sağlamasını istedi.


Kutan, Cumhurbaşkanı Sezer ile yaptığı 25 dakikalık görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Şıhanlıoğlu`nun ölümünden sonra geri çekileceğini ümit ettikleri İçtüzükte hükümetin ısrarlı olması üzerine konuyu Cumhurbaşkanı Sezer`e iletme ihtiyacı duyduğunu belirtti. Kutan, Sezer`e mevcut değişikliklerin muhalefetin sesinin kesilmesi amacına yönelik olduğuna ilişkin görüşlerini aktardıklarını belirtirken, Sayın Cumhurbaşkanımız da temenni ettiler ki bu mesele Meclis Başkanının başkanlığında uzlaşmaya varsın. Ondan sonraki gelişmelere göre ne gerekiyorsa yapılacağını ifade ettiler dedi. Kutan, Cumhurbaşkanı Sezer`e önerisini anlatırken de, Eğer Meclis Başkanının toplantılarından bir uzlaşma olmazsa sayın Cumhurbaşkanı liderleri toplar. Liderler Zirvesi aracılığıyla bu olaya müdahil olur dedi.


Ek iddianame sürpriz oldu:

FP lideri Kutan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada da, Fazilet hakkındaki Anayasa Mahkemesi`ndeki kapatma davasının bu hafta ya da en geç gelecek hafta sonuçlanmasını beklerken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu tarafından gönderilen ek iddianamenin kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Kutan, ek iddianamenin kendilerine henüz ulaşmadığını da belirterek, ulaştıktan sonra hukukçularca inceleneceğini, ardından da görüşlerini kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi.



 

Hisse Başarıyla eklendi