Kütahya`dan Düsseldorf`a

06.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Almanya`nın Düsseldorf kentinde fabrikadan halka satış mağazası açan Kütahya Porselen, bu mağazanın ilgi görmesi durumunda İspanya ve Fransa`da da perakende yatırımları düşünüyor.Yurtdışında mağaza açan, internette alışveriş sitesi kuran Kütahya Porselen, 2000`i atılım yılı ilan etti. Temmuz ayında Almanya`nın Düsseldorf şehrinde bir porselen mağazası açtıklarını söyleyen Kütahya Porselen Murahhas Azası Nafi Güral, Düsseldorf`ta da Kütahya ve Güral Porselen markasıyla günlük kullanıma yönelik ürünler satıyoruz" diye konuştu.

"İnternetten sipariş" Düsseldorf`taki mağazanın ilgi görmesi durumunda İtalya, İspanya ve Fransa`da da mağazalar açacaklarını belirten Güral, "Düsseldorf endüstri ağırlıklı bir şehir. Köln ve Bonn gibi yerleşim yerlerine çok yakın. Porselen sanayinin oldukça geliştiği Almanya`da tutunursak bu bizim için büyük bir başarı olur" dedi. Bu arada grubun ikinci porselen şirketi Güral Porselen`i halka açmayı istediklerini belirten Güral, zamanın henüz belli olmadığını söyledi. Güral Porselen`in, Avrupa`daki en büyük porselen üretim fabrikası olduğunu dile getiren Güral, yıllık üretim kapasitelerinin 80 milyon adet olduğunu açıkladı. Güral, Kütahya Porselen`in üretim kapasitesinin ise 25 milyon adet olduğunu burada porselenin yanısıra oluklu mukavvadan ambalaj üretimi yaptıklarını da anlattı. Türkiye`de ürünlerini 14 mağazada satışa sunduklarını söyleyen Güral Avrupa`da ise Düsseldorf mağazasında `fabrikadan halka satış` sloganıyla Güral ve Kütahya Porselen marka ürünleri sattıklarını açıkladı. Haziran ayında kurulan www.kutpo.com.tr sitesiyle internette satışa başladıklarını belirten Güral, bu sayede pazarlamada dünyadaki trendlere uygun şekilde çeşitlilik yarattıklarını ve dünyanın her yerine ulaştıklarını dile getirdi.

"`Türkiye`de kriz yok`" Türkiye`de kriz ve durgunluk olmadığını söyleyen Güral, "Ticaret hacmi her geçen gün artıyor. Ancak paranın tahsil edildiği noktalar değişiyor. Bu gün para pazarlarda ve büyük marketlerde tahsil ediliyor. Eskiden sadece yiyeceğin satıldığı pazarda bugün elektrikli ev aletlerinden giyime kadar yüzlerce çeşit ürün bulunuyor. Müşteri adres değiştirdi. Zincir mağazalar da en fazla satış yapılan yerler" diye konuştu. Dünyanın globalleşmesiyle birlikte satış yapmanın da giderek zorlaştığını ifade eden Güral, bir ürünü satmak için artık kalite ve servisin birlikte sunulması gerektiğini anlattı. Kütahya Porselen`in 2000 yılı ciro hedefini 85 milyon dolar olduğunu açıklayan Güral, 16-17 milyon dolara ulaşan ihracat rakamı yakalamak istediklerini açıkladı. (RADİKAL)
 

Hisse Başarıyla eklendi