Kuşadası Limanı Royal Caribbean Akfen ve Global`in

10.07.2003 - 09:28 | Son Güncelleme :


25 milyon dolara işletme hakkı devralınan limana yılda 1 milyon turistin gelmesi bekleniyor

Akfen Holding, ABD`nin en büyük kruvaziyer şirketlerinden biri olan Royal Caribbean ile Kuşadası Limanı`nı özelleştirme İdaresi`nden aldı. 25 milyon dolara işletme hakkı devralınan limanın diğer ortakları arasında Global Holding`e bağlı Avrasya Turizm ve Ege Yatırım ile Tura Turizm yer alıyor. Konsorsiyumda en büyük pay yüzde 27.5 ile Royal Caribbean`e ait. Bunu yüzde 25 ortaklık ile Akfen Holding, yüzde 20`lik paylarla Avrasya Turizm ve Ege Yatırım ile yüzde 7`lik payla Tura Turizm izledi.

Türkiye`nin en büyük kruvaziyer limanı konumundaki Kuşadası Limanı`na yılda 500-600 bin turist geliyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, hedeflerinin bu sayıyı yılda 1 milyona çıkarmak olduğunu söyledi. Amerikalı Royal Caribbean ortaklığı ile Amerikalı turistlerin Akdeniz`i ve dolayısıyla Türkiye`yi tercih etmelerini sağlayacaklarını kaydeden Akın, şöyle devam etti

Amerikalılar, Avrupalılar`dan 4-5 kat daha fazla para harcıyor. Türkiye`de üç merkez var. Bodrum, Kuşadası ve İstanbul. Bodrum`da liman yok. Limanları yeniden yapılandırırsak büyük gemileri çekebiliriz.
 

Hisse Başarıyla eklendi