Kuresel Kriz Notlari.

01.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :



Asya toparlaniyor: Ekonomistler Asya`dan yavas yavas iyi sinyallerin gelmeye basladigini soyluyor. Cin ve Japonya`nin yeniden yapilanmasiyla birlikte Asya`nin siyasi ve ekonomik gucune yeniden kavusacagi savunan bazi ekonomistler ozellikle G. Kore`nin olumlu adimlarina dikkat cekiyor. Isabetli onlemler alan bu ulkenin 1998`deki yuzde 5.5 daralmadan sonra bu yil yuzde 2 buyuyecegi tahmin ediliyor.
Rusya borc odeyemez: Rusya`nin Merkez Bankasi Baskan Yardimcisi Oleg Mozhaiskov, doviz rezervlerinin cok dusuk olmasindan dolayi ulkenin bu yil dis borc odemelerini garanti edemeycegini soyledi. The Wall Street Journal`a gore, subat`in ikinci haftasinda Rusya`nin rezervleri 11.3 milyar dolara dustu. Yuzde 90 enflasyona ragmen, Ocak ayi vergi gelirleri gecen yildan daha dusuk. Rusya`nin IMF`ye her ay 300 milyon dolar, Mart ayinda da Eurobond faizi olarak 177 milyon dolar odeme yapmasi gerekiyor.
Rio`nun moral haftasi: Brezilya, krizde olumlu adimlarla dolu bir haftayi geride birakti. Muhalefetin yonetimineki Rio de Janerio eyaletinin Valisi Antony Garotinho ile merkezi yonetim borclar konusunda uzlasmaya iyice yaklastilar. IMF, 41 milyar dolarlik kredinin 9 milyar dolarlik ikinci dilimi konusunda nihai anlasmanin son asamasina gelindigini acikladi. Ve son olarak Soros`un bas yardimcisi olan Armanio Fraga`nin merkez bankasi baskanligina atanmasina bir Senato komisyonu kabul etti. (SABAH)
 

Hisse Başarıyla eklendi