Küresel borsalar toparlandı

07.09.2017 - 08:54 | Son Güncelleme :

Asya borsaları, ABD Başkanı Donald Trump ve kongre liderlerinin ABD'nin borç sınırını yükseltme konusunda beklenmedik bir şekilde anlaşmaya vararak yakın dönemdeki hükümeti kapatma riskini ortadan kaldırmalarının ardından toparlandı.

https://i.bigpara.com/i/55big/yabanci_borsa_123.jpg

Trump, 15 Aralık'a kadar ABD borç sınırını yükseltme ve hükümete fon sağlama konusunda beklenmedik bir şekilde Demokratlarla anlaşmaya varmış oldu. Trump'ın nadiren böyle iki taraflı tutum sergilemesi Cumhuriyetçi senatörleri şaşırttı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Euro günün ilerleyen saatlerinde yapılacak Avrupa Merkez Bankası(ECB) toplantısı öncesinde bu haftaki zayıf kazanımlarını sürdürürken, petrol fiyatları Meksika Körfezi'ndeki rafinerilerin Harvey Kasırgası'nın ardından yeniden üretime başlamasından destek buldu.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.5,Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.4 yükseldi.

Haberin Devamı

S&P500 petrol fiyatlarındaki artışın ardından enerji sektöründeki kazanımların öncülüğünde dün yüzde 0.31 yükseldi.

NEW YORK BORSASI YÜKSELİŞLE KAPANDI

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat liderlerin ülkenin borç limitini yükseltmek için anlaşmaya vardığının açıklanmasıyla günü kazançlarla tamamladı.

Dow Jones Sanayi Endeksi 54,33 puan (yüzde 0,25) artışla 21.807,64 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 7,69 puan (yüzde 0,31) yükselişle 2.465,54 puana ulaştı.

Nasdaq Teknoloji Endeksi de 17,74 puan (yüzde 0,28) değer kazanarak 6.393,31 puana yükseldi.

Haberin Devamı

Başkan Trump ve Demokrat liderlerin ülkenin borç limitini 3 ay süreyle yükseltmekte anlaşması sayesinde ABD federal hükümetinin aralık ayı ortasına kadar finanse edilerek faaliyette kalması sağlanmış oldu. 

 

Hisse Başarıyla eklendi