"Kur artışı ekonomiyi tehdit eder boyutta değil"

24.11.2016 - 17:09 | Son Güncelleme :

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, 'Kur artışı ekonomiye belirli bir yük getiriyor ancak tehdit eder boyutta değil' dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/18052016_bulent_gedikli_650.jpg

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, twitter hesabı üzerinden Merkez Bankası kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gedikli, "AP müzakereleri dondurma tavsiye kararı ile aynı dakikalarda politika faiz artışı haberi. Bundan sonraki süreç daha büyük oranlı faiz artırımına gerekçe yaratmak için manipüle haberler olacak. Türkiye'ye geçmişte aynı oyun oynandı. Daha önce yapılan sert faiz artışları yanlış para politikalarıydı. Kamunun, Bankacılık sektörünün, bireylerin döviz sorunu yok, aksine döviz borcu olmayan hanehalkının 150 milyar doları var. Bankalar yabancı para cinsi borçlarını yenilemekte sorun yaşamıyor  bu böyle devam edecek" şeklinde belirtti.

##$$ILISKILIHABERWIDGET##$$

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, şöyle devam etti: Ekonomide kimsenin panik yapmasını gerektirecek bir durum yok. Sermaye kontrolü gibi adımlar irrasyonel politikalardır  sermaye kontrolü hiç konuşulmuyor ve gündemde değil. Kur artışı ekonomiye belirli bir yük getiriyor ancak tehdit eder boyutta değil. Döviz kuruna bağlı fiyat artışlarının TCMB enflasyon tahminlerine yönelik bir sıkıntı oluşturmuyor, kur artışının etkisi bir defalıktır. AB mülteci sorununu enerji meselesini pazar kaybını Türkiye olmadan çözemez, AP'nin bugün üyeliğin dondurulması oylaması akıl tutulması. 14 Aralık'ta FED kararı, 20 Ocak'ta Trump göreve başlamasıyla Türkiye açısından her şey normal seyrine dönecek  kur/ekonomi pozitif ayrışacak" 

 

Hisse Başarıyla eklendi