Küçük fikirler büyük kazandırdı

26.03.2019 - 09:32 | Son Güncelleme :

Hayatımızı kolaylaştıran ürünlerin mucitleri servetlerine servet kattı. Halle Berry’nin koltuk koltuk altındaki altındaki ter izlerinden yola çıkan iki kardeş, kardeş, ter ter lekelerini lekelerini önleyen önleyen ped geliştirdi. Şirketleri 2 yılda 3 milyon dolarlık dolarlık değere ulaştı.

https://i.bigpara.com/i/55big/15012016_dolar_650(4).jpg

İngiliz kardeşler Hayley Leete (48) ve Theresa Pope (53), televizyonda izledikleri Oscarlı oyuncu Halle Berry’nin (52) koltuk altındaki ter izlerini görünce şaşkınlığa uğradı. Biraz araştırınca çoğu yıldızın benzer bir sorunu olduğu ve buna bir çözüm bulamadıklarını öğrendiler. Koltuk altı için kıyafete yapıştırılan bantlar ve bazı pedler vardı, ama hepsi kullanışsızdı.

HİSSEDİLMİYOR

Haberin Devamı

Posta Gazetesi'nin haberine göre, bu ihtiyaçtan yola çıkarak koltuk altına doğrudan yapıştırılan, hafif, rahat ve hissedilmeyecek kadar ince bir ped geliştirmeye karar verdiler. Dandi Patches isimli pedleri iki yıl önce piyasaya çıkardılar. Pedler büyük ilgi uyandırdı. TV programlarında yarışmacılar, moda haftalarında modellerin kullanmaya başlamasıyla pedler yaygınlaştı. Öyle ki şirketin değeri 3 milyon dolar ile ifade ediliyor. Pedlerin 10’lu bir paketi 12 dolar.

##$HABER_1453818$##

KÜÇÜK FİKİRLER BÜYÜK KAZANDIRDI

Çok küçük bir ihtiyacı fark edip basit bir fikirle yola çıkarak mucidine milyonlar kazandıran en ilginç icatlar şöyle:

1- Pamuk tüccarı Earle Dickson, sürekli mutfakta eli kesilen eşine yardımcı olmak isterken 1920’de yara bandını geliştirmişti.
2- Gülen suratı ilk tasarlayan Harvey Ball isimli bir reklam çizeriydi. Bu ifadenin telif haklarını almayı 1972’de akıl eden Bernard ve Murray Spain kardeşlere 50 milyon dolar kazandırdı. Gülen suratı ilk tasarlayan Harvey Ball isimli bir reklam çizeriydi. Bu ifadenin telif haklarını almayı 1972’de akıl eden Bernard ve Murray Spain kardeşlere 50 milyon dolar kazandırdı. 
3- İsviçreli mühendis Georgesde Mestral, ceketine yapışan otları ayıklarken birini incelemiş, otların yapışkanlık sırrını çözmüştü. Otların ucundaki kancaları taklit ederek 1941’de cırt cırtı geliştirdi. 
4- ‘Slinky’ isimli oyuncak yaylar, 1943’te mühendis Richard James tarafından tesadüfen icat edildi. Oyuncak yay, icadından bu yana 250 milyondan fazla satışa ulaştı. 
5- Gary Ross Dahl,1975’te evcil kaya satmaya başladı. Evcil hayvan bakımında zorlandığını söyleyenlere tepki olarak geliştirilmesine rağmen ilk iki ayında 1.5 milyon sattı.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Hisse Başarıyla eklendi