Küçük bir `kusursuz fırtına` yaşandı

27.01.2014 - 12:14 | Son Güncelleme :

Roubini, geçtiğimiz hafta özellikle gelişmekte olan ülkelerde yaşanan hareketlerin kusursuz fırtınaya örnek olduğunu söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/roubini789.jpg

Nouriel Roubini, geçtiğimiz hafta özellikle gelişmekte olan ülkelerde yaşanan hareketlerin kusursuz fırtınaya örnek olduğunu söyledi.

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, geçtiğimiz hafta özellikle gelişmekte olan piyasalarda yaşanan hareketlerin, Çin`de 50 puanın altına gerileyen PMI, Arjantin`de para biriminin sert değer kaybının ve Ukrayna, Türkiye ve Tayland gibi ülkelerden gelen politik gerilim haberlerin yol açtığını küçük bir `kusursuz fırtına` olduğunu söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Business Insider`a konuşan Roubini, bu gelişmelerin sadece gelişmekte olan piyasalar için bulaşıcı olmadığını, aynı zamanda gelişmiş ekonomilerin hisse senedi piyasalarını da etkilediğini vurguladı.

Roubini, Kırılgan Beş` olarak adlandırılan Endonezya, Hindistan, Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye`nin bu yıl parlamento veya cumhurbaşkanlığı seçimleri ile karşıya olduklarını, bunu yanı sıra Ukrayna, Arjantin ve Tayland gibi yerlerdeki politik belirsizliklerin piyasaları etkilediğini belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi