KSO`dan `Risk Yönetimi` semineri

13.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Küçük önlemlerle ortadan kaldırılabilecek olan risklerin büyük krizlere yol açmasını önlemeyi amaçlayan Kocaeli Sanayi Odası (KSO), sanayicileri bilgilendirmek için 18 Ekim 200 tarihinde Dr. Güngör Dinçler`in konuşmacı olarak katılacağı bir seminer düzenledi.


Türkiye`nin AB`ye tam üyeliği halinde sanayi kuruluşlarının karşı karşıya kalacakları resk yönetimi konusunda sanayicilerin ve konu ile ilgili tüm kişi ve kuruluşların bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen seminerde firmaların risk analizlerini yaptırarak, hem firmalarını koruma altına almaları, hem de çevreye verebilecekleri veya çevreden kendilerine gelebilecek zararlara karşı hazırlıklı olmaları konusunda bilgiler verilecek.

Düzenlenecek seminerle ilgili KSO`dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

`1. derecede deprem bölgesinde yer alan ilimizde aynı zamanda yoğun bir sanayileşme yaşanmaktadır. Türkiye imalat sanayinin yüzde 13`ü, kimya sanayinin ise yüzde 35`i ilimizde üretilmektedir. Körfez`in karşı tarafında ise savunma sanayimizin can damarlarından biri sayılan donanma komutanlığı yer amlmaktadır. Bilinçsiz ve kontrolsuz bir şekilde gelişen ilimiz sanayisi, giderek kentle iiç içe bir görünüm almaya başlamıştır. Bu konuyla ilgili yaşanan son örnek Marmara Depremi sırasında sanayi tesislerimizin yaşadığı ve toplulumumuzun yüzyüze geldiği felaketlerdir.


`Risk Yönetimi` kavramı, küçük önlemlerle ortadan kaldırılabilecek olan risklerin büyük krizlere yol açmasını engellemeyi amaçlayan bir yönetim işlevidir. Risk yönetimi uygulayan firmalar, risk analizlerini yaptırarak, hem firmalarını olası tehlikeler karşı koruma altına alacaklar hem de çevreye verebilecekleri veya çevreden kendilerine yansıyabilecek olası tehlikelere karşı hazırlıklı olacaklardır.`
(FİNANSAL FORUM)
 

Hisse Başarıyla eklendi