Kriz kâhini yine uyardı

04.03.2013 - 14:50 | Son Güncelleme :

Roubini, küresel hisse senedi rallisinin Avrupa ve ABD`den kaynaklanan riskleri maskelediğini söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/altin-Roubini.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Nouriel_Roubini_5.jpg">Kriz Kahini Roubini, küresel hisse senedi rallisinin Avrupa ve ABD`den kaynaklanan riskleri maskelediğini söyledi.

2008 krizini tahmin etmesinden dolayı Kriz Kahini olarak da bilinen New York Üniversitesi profesörlerinden Nouriel Roubini, küresel hisse senedi piyasalarındaki rallinin, Avrupa borç krizi ve ABD harcama kısıntılarından kaynaklanan ekonomik büyümeye yönelik riskleri maskelediğini söyledi.

HİSSE FİYATLARINA ANLIK ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN...

Küresel hisse senetleri, merkez bankalarının ekonomik büyümeyi teşvik etmek için hareket geçmeleri ile birlikte, 2013 yılının başından bu yana 2 trilyondan daha fazla kazandı. Roubini Global Economics LLC`nin başkanı Roubini, kemer sıkma tedbirlerinden dolayı Avrupa`da derinleşen bir resesyon ve siyasi kargaşanın yanında, ABD`de daha yavaş bir büyümeyi içeren risklerin, yılın ikinci yarısında geri dönebileceğini söyledi.

Roubini, Bu riskler şimdilerde piyasa tarafından bir şekilde düşük fiyatlanmış durumda, dedi ve Bunlar yılın ilk yarısında kontrol altında tutulabilir, ancak ikinci yarıda yeniden ortaya çıkabilir değerlendirmesinde bulundu.

Avrupalı liderler, geçen haftaki seçimlerden bir hükümet çıkmamasının ardından İtalya`da yeni bir seçim olabileceğinin konuşulduğu bir ortamda, euro üyelerinden, bölgedeki borç krizini bitirmek için bütçe kısıntıları konusunda bastırmalarını istedi. Roubini, Dubai`da yaptığı konuşmada, ABD`de, otomatik harcama kısıntılarının, Cumhuriyetçiler ve Demokratların bütçe konusunda anlaşmaya varamamasının ardından, dünyanın en büyük ekonomisinde büyümeyi bu yıl yüzde 1.4`e yavaşlatabileceğini söyledi Bloomberg`in anketine katılan 77 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 1.8 büyümesi bekleniyor.

ABD`de savunmadan iç programalara dek geniş bir yelpazede otomatik harcama kısıntıları getiren düzenleme 1 Mart`tan itibaren yürürlüğe girdi, Başkan Barack Obama`ya yakın kimseler ve Kongre liderleri, kısıntıların aylar boyu devam edebileceğinin işaretlerini veriyor.

Roubini, Piyasalar, bu kısıntıların ve ABD`deki tıkanmanın ekonomi ve nihayetinde piyasa üzerindeki negatif etkilerini olması gerektiğinden daha aşağı görüyor değerlendirmesinde bulundu. 

 

Hisse Başarıyla eklendi