Kriz halkı mutfağa itti

31.10.2001 - 11:10 | Son Güncelleme :

Yaşar Holding Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Arsan, krizin halkı mutfağa ittiğini, son 3 ayda gıda ürünlerine talebin önemli ölçüde arttığını söyledi


Yaşar Holding Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Ahmet Arsan, Türk ekonomisinde yaşanan krizin halkı ´´mutfağa çektiğini ve gıda tüketiminin arttığını´´ söyledi.Arsan, son üç aylık dönemde gıda tüketiminin ortalama yüzde 15 seviyesinde arttığına işaret ederek, krizin mutfağı güçlendirdiğini açıkladı. Arsan, Ağustos, Eylülve Ekim aylarında piyasada satışa sunulan gıda maddelerinin büyük bir hızla satıldığına işaret ederek, ´´Ekonomik kriz insanları mutfağa çekti.

Tüketiciler, mutfağına döndü´´ dedi. Arsan, ABD´ye yapılan terörist saldırı sonrasında da başta ABD halkı olmak üzere dünyanın bir çok yerinde, gıda tüketiminin hızla arttığını söyledi. Arsan, ´´problemli dönemlerde´´ tüm dünya insanlarının evlerine çekildiğini ve strese bağlı olarak da gıda tüketimini artırdığına değinerek, ´´Türkiye´de de ağırlaşan kriz şartları halkı mutfağa çekti´´ diye konuştu. Arsan, talep artışına paralel gıda maddelerinde de fiyatların bir miktar yükseldiğini belirtti.

Kötü ürünler piyasada

Gıda tüketiminin artmasına paralel piyasada gıda kodeksine uymayan´´kötü´´ nitelikteki ürünlerin de satışa sunulduğunu ileri süren Arsan, ´´Ekonomik krizle beraber, tüketicinin farkında olmadan aldığı kötü ürünler de piyasada yoğun şekilde satışta´´ dedi. Arsan, kötü malı piyasadan tüketicinin tercihinin iteceğini belirterek, halkın iyimala rağbet etmesinin kaliteyi artıracağını ve bu konuda ´´tek seçicinin´´ tüketici olduğunu kaydetti.

Arsan, kötü malın da talebinin olması halinde üretiminin de gerçekleşebileceğini iddia ederek, bunun da haksız rekabet ortamı yarattığını bildirdi. Gıda sektörünün krize rağmen 2001 yılında iyi bir dönem geçirdiğini anlatan Arsan, bunda döviz fiyatının hızlı yükselişi ve turizmde başarılı bir sezon geçirilmesinin de etkin olduğunu belirtti.Arsan, dövizin aşırı yükselmesi nedeniyle ithal gıda ürünlerinin piyasada daha az görüldüğünü, kaçak girişin durduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı: ´´Gıda da yerli ürün tüketiminin artması iç piyasayı canlı tuttu. Bunun yanı sıra Türk gıda ürünlerine ihraç pazarlarından da önemli talepler geldi. Gıda sektörü krize rağmen 2001´de iyi bir yıl yaşadı.´´
 

Hisse Başarıyla eklendi