Kredi kayıt bürosundan mobil uygulama

04.04.2014 - 12:17 | Son Güncelleme :

`Kkb Mobil` uygulaması, akıllı telefon yardımıyla kullanılabilecek.

https://i.bigpara.com/i/55big/akilli_telefon.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/kadin-cep-telefon.jpg" width="328" align="right" height="200" wıdth:="" 244px="" 158px;="">Bireysel ve kurumsal müşterilerin kredi konusunda güvenilirliklerini hesaplayıp banka ve finansman şirketlerine ortak bilgiler paylaşan risk merkezi raporlara hızlı ve kolay erişim imkanı sağlıyor. Bankaların kredi kullandırırken müşterinin kredi geri ödeme konusunda güvenilirliğini raporlayan sistem artık Kkb Mobil uygulamasıyla akıllı telefon yardımıyla kullanılabilecek.

KREDİ FAİZ ORANLARINI KARŞILAŞTIRMAK İÇİN TIKLAYIN...

Müşterinin ödemelerini puanlamasına yarayan bu sistemde Kkb risk raporu ve Kkb çek raporu diye iki ayrı sorgu türü var. Kkb risk raporunda müşterinin kredi ve kredi kartı borcunu gecikemeye takılmadan gününde ödeyebilme kabiliyeti sorgulanıyor. Çek raporunda da verilen çeklerin karşılıksız çıkma ya da vadesine çekin karşılığının olması ölçülüyor. dinamikkobi.com.tr haberine göre; yakın zamanda kişisel kullanıma açılan Kkb sisteminde müşteri kendi kredibilitesine öğrenmek istediğinde de başvurabiliyor.

Kredibilitenin daha şeffaf olması asına artık bireysel ve tüzel kişiliklerin kira ve fatura ödeme gibi kredi dışı borçlarını ödeme alışkanlıkları da değerlendirmede göz önünde bulundurulacak.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...


IOS, Android ve Windows tasarlanan uygulama ile istenilen yerden anında kkb sorgulanabilecek. Üçüncü kişiler için kullanımına açık olan sistem ile satışlarını çek ile tahsil eden firmalar müşterinin ödeme alışkanlığını öğrenebilecek. Hakkında rapor istenen kişinin telefonuna Kkb sorgulamasına ilişkin bir sms yönlendirilecek ve onay verilmesi halinde rapor talep eden kişiye ulaşacak.

 

Hisse Başarıyla eklendi