Koyts Koytas Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.s.`nden Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Cevaben 29.01.1999 Tarihinde Gelen Yazi

29.01.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Ilgi: 28.01.1999 tarih 4/GID-176/MB/1679 sayili yaziniz.
1) Yasanan ekonomik kriz nedeniyle uretimimiz 25.01.1999 tarihinden itibaren kismen yavaslamis olup yaklasik 30 kadar personelimize normal yillik izin haklari kullandirilmistir. Uretimimizin yavaslatilmasiyla ilgili bir yonetim kurulu kararimiz yoktur. Alinan ihracat siparislerinin planlamasi yapilmis ve 1 Subat 1999 tarihinden yaklasik %70 kapasite ile ihracata yonelik olarak calisilmasina karar verilmistir. Bir haftalik bir yavaslamanin sirketimizin uretim miktarina etkisinin aylik %20 dolayinda azaltacagi dusunulmektedir.
2) Caliskan Grup sirketlerinin yeniden yapilandirilmasi icin 25. 01.1999 tarihinde yurtdisinda yerlesik bir fon kurulusu ile baslayan gorusmelerimiz henuz tam olarak olgunlasmamis olup konu on gorusmeler bazindadir. Bu konuda aracilik faaliyetinde bulunacak bir kurum ile gorusmeler yapilmakta olup henuz kesinlik kazanmamis bir husus bulunmamaktadir. Kesinlesen her husus konusunda Borsaniz Baskanligina gereken bilgi verilecektir. Gorusmelerimizin olumsuz ya olumlu sonuclarinin yaklasik 3 ay icerisinde sonuclanacagini tahmin etmekteyiz.
3) Yapi ve Kredi Bankasi ile herhangi bir hukuksal uyusmazligimiz yoktur. Aralik 1997 tarihinde yurtdisi kaynakli kullanilan uzun vadeli kredilerimize Yapi ve Kredi Bankasi harici teminat vermis ve bu kredilerin alinmasina aracilik etmistir. Ayni tarihlerde sonuclanan ikincil halka arzdan elde ettigimiz gelir Yapi ve Kredi Bankasi nezdinde vadeli DTH hesabina yatirilmis olup bu meblag Yapi ve Kredi Bankasi`nda yukarida bahsi gecen kredi ve sozkonusu bankadan kullanilan diger kredilerle ilgili olarak teminatta durmaktadir. Sozkonusu paranin sirketimiz odemelerinde kullanilabilmesi icin Banka ile gorusmelerimiz devam etmekte olup sonuclandiginda Borsaniz Baskanligina bilgi verilecektir." (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi