Koyduğumuz hedef tutabilir

04.03.2002 - 09:48 | Son Güncelleme :

Bakan Derviş, şubat enflasyon verilerinin, 2002 yılı için %35`lik enflasyon hedefinin, gerçekçi olduğu yolunda, güçlü bir işaret olduğunu bildirdi


Devlet Bakanı Kemal Derviş, şubat ayı enflasyon verilerinin, 2002 yılı için yüzde 35`lik enflasyon hedefinin, `gerçekçi ve gerçekleşebilir` olduğu yolunda, güçlü bir işaret olduğunu bildirdi.

Bakan Derviş, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından dün açıklandığı gibi, şubat ayında, bir önceki aya göre, Tüketici Fiyatları Endeksi`ndeki artışın yüzde 1.8, toptan Eşya Fiyatları Endeksi`ndeki artışın yüzde 2.6, Özel İmalat Sanayi Fiyatları Endeksi`ndeki artışın da yüzde 0.7 oranında gerçekleştiğini hatırlattı.

Şubat ayına ilişkin enflasyon verileri ekonomi yönetiminin öngörüleri ile tutarlılık arz ettiğini bildiren Bakan Derviş, şunları kaydetti: `2002 yılı için yüzde 35`lik enflasyon hedefinin, yüzde 3`lük büyüme hedefi ile bir arada gerçekleştirilebilmesi için, ekonomik politikaların program çerçevesinde kararlılıkla ve artan bir eşgüdüm içinde uygulanması gerekmektedir. Bu suretle, 2002 yılında hem enflasyonun hızlı bir düşüş sürecine girmesi, hem de ekonomik büyümenin ivme kazanması mümkün olabilecektir.

Ülkemizdeki tüm sosyal ve ekonomik kesimlerin, bütün fiyat ve gelir beklentilerini, somut verilerle de desteklenmeye başlayan bu hedeflere uyumlu bir şekilde oluşturmaları, özellikle büyüme konusundaki öngörülere çok daha hızlı ulaşılmasına yardımcı olacaktır.`
 

Hisse Başarıyla eklendi