Köy Kanunu Değişmeli

02.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


DSP`Li Şimşek, Köy Kanunu`Nun Biran Önce Değiştirilmesini İstedi.


ANKARA (A.A) -02.11.2000- DSP Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, Köy Kanunu`nun biran önce değiştirilmesini istedi. TBMM Genel Kurulu`nda gündemdışı söz alan Şimşek, muhtarların seçimle işbaşına gelmelerine rağmen, sosyal güvencelerin neredeyse yok denebilecek düzeyde olduğunu söyledi. Özellikle köy muhtarlarının aldıkları maaşların, SSK ve Bağkur primlerini ödeyemez durumda olduğunubildiren Şimşek, ``76 yıldır yürürlükte olan Köy Kanunu ihtiyaçları karşılayamamaktadır. Bu konuda düzenlemeyapılmalıdır`` dedi.


Şadan Şimşek`in konuşmasını tamamlaması üzerine DSP İçel Milletvekili Edip Özgenç, oturduğu yerden söz alarak, partisinin bu yönde yasa önerisi olduğunu belirtti. Özgenç`e söz verilmesine sinirlenen FP Grup Başkanvekili Yasin Hatiboğlu, görüşmelerde bu tür bir usul olmadığını bildirerek, parti olarak dönem başında verdikleri yasa teklifinin hala gündemde beklediğini ifade etti. ANAP Ankara Milletvekili Birkan Erdal, gündemdışı konuşmasında, bilişim teknolojileri konusunda Türkiye`nin önündeönemli fırsatlar olduğunu vurguladı. Erdal, Ankara`da bilgi iletişim programcılığı şehri kurulmasını istedi FP Osmaniye Milletvekili Şükrü Ünal da gündemdışı konuşmasında, seçim bölgesinin 159 bin nüfusa sahip olduğunu belirterek, burada yaşayan insanların geçimlerini çiftçilikten sağladıklarını söyledi. Ünal, yerfıstığından alınan stopajın yüzde 2`den 1`e düşürülmesi gerektiğini dile getirdi.


YASAMA DOKUNULMAZLIKLARI;

TBMM Genel Kurulu`nda, Sağlık Bakanı, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ile MHP Malatya Milletvekili Basri Coşkun`un, yasama dokunulmazlığının dönem sonuna bırakılması hakkındaki Anayasa-Adalet Karma Komisyon raporu okunarak milletvekilinin bilgisine sunuldu. Raporların okunmasından sonra birleşimi yöneten Başkanvekili Ali Ilıksoy, grubu bulunan partilerin tamamı isim bildirmediği için komisyon üyelikleri seçiminin yapılamayacağını bildirerek, gündemin kanun tasarısı ve teklifleri bölümüne geçti.
 

Hisse Başarıyla eklendi