Köşk ve hükümet arasında `MGK` krizi

18.07.2007 - 08:56 | Son Güncelleme :

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile hükümet arasındaki Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ataması krizi aşılamadı

https://i.bigpara.com/i/55big/abdullahgul454.jpg

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile hükümet arasındaki Milli<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/abdullahgul4545.jpg" align="right" vspace="5"> Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ataması krizi aşılamadı.

CNNTURK


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, son olarak genel sekreterliğe önerdikleri  Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu`nun isminin de gerekçe gösterilmeden Köşk’ten geri döndüğünü açıkladı.  Hükümet, şimdi belirlediği yeni büyükelçinin ismini Sezer`e götürmeye hazırlanıyor.
 
İlk sivil MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogon`un görev süresinin dolmasının ardından, hükümet Sezer`e Türkiye`nin Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan`ı önermiş ama Cumhurbaşkanı, Berlin  Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik`te ısrar etmişti.
 
Uzlaşma olmayınca hükümet Sezer`e yeni bir isim götürdü. Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu`nun MGK Genel Sekreteri olması önerildi.
 
Ancak Dışişleri Bakanı Gül, Cumhurbaşkanı’nın Burcuoğlu`nu da uygun görmediğini açıkladı.
 
Gül “Daha önce sayın Başbakan seyahatini yarıda keserek Cumhurbaşkanı ile görüştü. Tahsin Burcuoğlu bu işi çok iyi yapabilecek bir isimdi. Ancak bir kaç gün önce uygun görülmediği Dışişleri Bakanlığı’na bildirildi ve Cumhurbaşkanı bunun için herhangi bir gerekçe göstermedi” açıklamasında bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Sezer`e eleştiri
 
Şimdi hükümet Köşk’e üçüncü bir isim götürmeye hazırlanıyor. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, MGK Genel Sekreterliği`nin boş kalmasını istemediklerini, daha önceki önerileri reddedildiği için yeni bir isim belirlediklerini söyledi. Ama ayrıntı vermedi.
 
Cumhurbaşkanı Sezer`in gerekçe göstermeden atamaları veto etmesini de eleştiren Gül, bakanlığında Rusya, Kıbrıs, ekonomi, Ortadoğu, dış Türkler konularıyla ilgilenmesi gereken  çok önemli  5 müsteşar yardımcılığının bu tavır yüzünden boş kaldığını hatırlattı.

 

Hisse Başarıyla eklendi