Köşk için `uzlaşı` mesajı

25.07.2007 - 08:57 | Son Güncelleme :

Erdoğan AK Parti`nin en üst karar organı olan Merkez Karar Yönetim Kurulu`nda cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili uzlaşı mesajlarını tekrarladı

https://i.bigpara.com/i/55big/cankayakosku1.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti`nin en üst karar organı olan Merkez Karar Yönetim Kurulu`nda cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili uzlaşı mesajlarını tekrarladı. Erdoğan ``Hiçbir şekilde gerilime müsaade etmeyeceğiz`` dedi.

CNNTURK

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu seçimin ardından ilk kez toplandı.
 
Başbakan Erdoğan toplantıda, seçim zaferinin sorumluluklarını artırdığını söyleyerek, temel mesajlarının birlik ve beraberlik olacağını belirtti.
 
Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili uzlaşı mesajlarını tekrarladı.
 
Başbakan Artık merkez partisi olduğumuzu ortaya çıktı. Bundan sonra hiçbir şekilde gerilime müsaade etmeyeceğiz. Meseleleri işbirliği ve uzlaşı içinde çözeceğiz dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimi için parti grubuyla yeniden bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.
 
Erdoğan: “Ülkede muhalefet yok”

Toplantıda seçim sonuçlarını da değerlendiren Erdoğan Ülkede muhalefet yok. Halka pozitif enerji veren sadece biz varız. Negatif kampanya yürütenler hüsrana uğradılar diye konuştu. Başbakan, AK Partililere de Türkiye genelinde ilanlar aracılığı ile vatandaşlara teşekkür edilmesi talimatını verdi.
 
Erdoğan Meclis`e bağımsız giren DTP`li milletvekillerine de değindi. Erdoğan 1991`de Meclis`teki Kürtçe yemini hatırlatarak İnşallah yemin töreni sakin olur. Uygunsuz bir durum yaşanmaz. Gerginlik olmamasını temenni ediyorum dedi.
 
Gül: “Gördük ki Türkiye sizsiniz diyorlar”

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül`ün gündeminde ise Avrupa Birliği ile ilişkiler vardı. Yüzbinlerce insanın katıldığı Cumhuriyet mitinglerinin Avrupa ülkelerinde tereddüte neden olduğunu belirten Gül, o dönemde kendisini arayan Avrupalıların İki Türkiye mi var? diye sorduklarını söyledi. Gül Şimdi bizi arıyorlar. İçimiz rahatladı Gördük ki Türkiye sizsiniz diyorlar dedi.
 
Gül bugün basın toplantısı düzenleyecek
 
Öte yandan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül bugün cumhurbaşkanlığı seçimi konusunu da değerlendireceği bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı saat 12.00`de Dışişleri Bakanlığı`nda yapılacak.

Sözen: AKP`ye oy vermeyenden de sorumluyuz
 
AK Parti Genel Merkezi`nde yapılan toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, toplantıda genel seçim sonuçlarının değerlendirildiğini belirtti.
 
“Oyunu AK Parti`ye veren vatandaşlarımız kadar, oyunu AK Parti`ye vermeyen vatandaşlarımız da bizim sorumluluk alanımızdadır” diyen Sözen, “O yüzden biz, yüklenmiş olduğumuz sorumluluğun gayet farkındayız” diye konuştu.
 
Yeni dönemde önceliklerinin toplumsal barış ve adaleti sağlamakolacağını dile getiren Sözen, Türk insanının hayat kalitesini arttırmak yönünde politikalar üretmenin de AK Parti`nin yeni dönemde öncelikleri arasında bulunacağını söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi