Konkordatoyla ilgili yeni düzenleme

27.12.2018 - 11:04 | Son Güncelleme :

Bakan Pekcan, "Konkordatoyla ilgili yeni bir düzenleme var, bundan böyle bağımsız denetim kuruluşlarının raporlamaları doğrultusunda konkordato ilan edilecek" şeklinde belirtti.

https://i.bigpara.com/i/55big/ruhsar_pekcan_8.jpg

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, NTV yayınında konuştu. İşte Pekcan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

*İhracatta şu an hedeflerimize ulaşmış durumdayız, 168 milyar dolar ile tarihi rekora ulaştık, bugünden sonrası artı gelecek.

*Net ihracatın büyümeye katkısının artı olmasını bekliyoruz. İhracatta artışı sürekli kılabilmek istiyoruz, bu yönde sektörel çalışmalarımız var.

*İhracatta bizi en fazla olumsuz etkileyecek AB'de büyümenin yavaşlaması olur, Brexit için her türlü olasılığı değerlendirmek durumundayız, İran kararları da Türkiye'yi etkileyebilecek durumdadır.

Haberin Devamı

*ABD ile ilgili siyasi etkilerden ekonomik ve ticari olarak da etkilendik. Ek vergiler Türkiye'ye iki katına çıkarıldı. Çelikte yüzde 25, aliminyumda yüzde 10 vergi kondu.

EN ÇOK TÜRKİYE'Yİ ETKİLER

*İran'a yapılacak her yaptırım, hem bölgeyi, en fazla da Türkiye'yi etkiler. Muafiyetin Türkiye için uzatılmasını bekliyoruz.

*Normalde konkordato adalet bakanlığının konusu. Şirketler itibarıyla biz de takip ediyoruz. Açılan şirketler olduğu kadar kapanan şirketler de var. 979 firma olmuş bu pazartesi itibarıyla… Bu herkese açık bir haber.

*Konkordatoyla ilgili yeni bir düzenleme var bundan böyle bağımsız denetim kuruluşlarının raporlamaları doğrultusunda konkordato ilan edilecek. Alıcıları zarar sokmak gibi bir niyet varsa kesinlikle izin verilmeyecek.

 

Hisse Başarıyla eklendi