Köhler:Programa harfiyen uyun

23.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

IMF Başkanı Köhler, hükümetin önlemlerden taviz vermemesinin şart olduğunu söyledi


IMF Başkanı Köhler, hükümetin önlemlerden taviz vermemesinin şart olduğunu söyledi.

IMF Başkanı Horst Köhler, Türkiye`ye içinde 7.5 milyar dolarlık ek kaynak açılmasını öngören toplam 10.4 milyar dolarlık destek paketinin IMF İcra Kurulu`nca onaylanmasının, Türk hükümetinin ekonomik programını uygulama kararlılığına IMF`in duyduğu güveni ortaya koyduğunu bildirdi.Köhler, IMF İcra Kurulu`nun toplantısında Türkiye`ye yönelik alınan kararları değerlendirirken, uluslararası bankaların Türkiye`ye destek yönünde niyet beyan etmelerinden de memnuniyet duyduklarını söyledi. Köhler`in verilen ek niyet mektubuna ve Türkiye ekonomisine ilişkin açıklaması şöyle: IMF İcra Kurulu`nun kararı, Türk hükümetinin bu iddialı programı uygulama yönündeki kararlılığına IMF`in duyduğu güvenin açık bir göstergesidir. Mali politikaların öngörüldüğü gibi 2001 yılında sıkı şekilde uygulanması gereklidir.

Fiyatlara müdahale edin;
Köhler de açıklamasında, hükümetin enflasyon hedefine uygun ücret ve fiyat artışları konusunda toplumsal gruplar arasında anlaşma sağlanmasını hızlandıracak önlemler alması gerektiğini belirtti. Köhler şöyle devam etti:
Türkiye`deki bankaların bütün mevduat sahipleri ve kreditörlerine geçici garanti verilmesi, bankaların denetlendirilmesinin güçlendirilmesi yolunda önlemler, bankacılık sisteminde güvenin hızla yeniden kazanılmasında kilit önem taşıyacaktır. Üzerinde anlaşılan önlemlerin harfiyen uygulanması, programın başarısı için yaşamsal önem taşımaktadır. Banka birleşmelerini kolaylaştıran yasanın yakınlarda kabulü de bankacılık sisteminin güçlendirilmesi için önemli bir tedbirdir.
 

Hisse Başarıyla eklendi