Koçbank`ın hedefi ilk 5

10.07.2003 - 09:41 | Son Güncelleme :


Koç Holding ile UniCredito Italiano`nun (UCI) eşit ortaklığı bulunan Koç Finansal Hizmetler A.Ş.`nin Chief Operating Officer`ı (COO) Federico Ghizzoni, çalışmaları halen süren 3 yıllık planları ile ilgili olarak, `İç büyümeyle toplam varlık açısından bir numara olmayabiliriz. Biz ilk 5 banka arasına girmeyi hedefliyoruz` diye konuştu.

`Yeni Avrupa ve Bankacılık` konulu bir sunum gerçekleştiren Ghizzoni, toplam varlıkta bir numara olabilmek için özelleştirilecek ya da başka bir bankayı satın alabileceklerini belirterek şöyle konuştu: `Bu aşamada banka almak gibi bir hedefimiz yok. Bir fırsat çıkarsa bunu, partnerimiz Koç Holding`le tartışır, karar veririz. `Ghizzoni, sunumunda Türkiye`yi bankacılık anlamında dünyanın en çok umut veren ülkesi olarak gördüğünü de belirtti. Türkiye`de bankaların mevduatlar ile krediler arasında aracılık yapamadıkları tespitinde bulunan Ghizzoni, kredi aktivitesi ve perakende bankacılık sektörünü geliştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye riski yönetilir

UCI`nın Avrupa Birliği`ne üye ve üye olma sürecindeki ülkeleri yeni Avrupa olarak nitelendirdiğini ve bu bölgede 2006 yılında 1 numara olmayı planladıklarını açıklayan Ghizzoni, `Riskli bir ülke olmasına karşın Türkiye`deki potansiyel çok büyük. Orta vadede bu riskte yönetilemeyecek bir şey yok. Bizim Koç Holding gibi bir partneri-miz var. İyi ve kötü günlerin üstesinden nasıl gelinebileceğini gayet iyi bilen bir grup` diye konuştu.


 

Hisse Başarıyla eklendi