Koçbank`a 300 Milyon Dolar Kredi

29.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Koçbank uluslararsı bankalardan ve yatırımcılardan 5 yıl vadeli 300 milyon dolar kredi temin etti.


Koçbank`dan yapılan açıklamada, 18 ay geri ödemesiz dönemi olan krediye Westdeutsche Landesbank Girozentrale (WestLB) Londra Şubesi aracılık etti.
WestLB`nin bu kredi için 300 milyon dolar tutarında bir varlığa dayalı borçlanma programı düzenlediği bildirilen açıklamaya göre, bu program Koçbank`ın ABD, Almanya, Fransa, İtalya, İsviçre, Belçika, Hollanda, Avusturya ve İngiltere`deki belli muhabirleri nezdindeki hesaplarına gelecek olan USD, EUR, GBP ve CHF cinsinden ihracat akreditifi, mal mukabili ve vesaik mukabili bedelleri ile yabancı para çek tutarlarına ve gelen müşteri havalelerine dayanacak.Fonlamanın ise yine WestLB Londra Şubesi liderliğinde uluslararası bankalar ve yatırımcılar nezdinde bir sendikasyon kredisi ile sağlanacağı ifade edilerek, şunlar kaydedildi: Fitch IBCA bu krediyi BBB ile yatırım yapılabilir seviyede derecelendirdi. Programın geri kalan 150 milyon dolar tutarındaki ikinci dilimi 2001 yılının ilk yarısında temin edilecek.
Kredi programı ile ilgili anlaşmanın dün Koçbank yetkililerince Londra`da imzalandığı ve Koçbank`ın 2000 yılı borçlanma programı çerçevesinde, 200 milyon dolar üzerinde gerçekleşmesi beklenen yılın ikinci sendikasyonuna Aralık ayında imza atacağı kaydedildi. Koçbank bu yılın Temmuz ayında da 220 milyon dolar tutarında bir sendikasyon kredisi temin etmişti. (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi