Koç Grubu`nun Sigorta Şirketlerinde Yönetim Değişti

29.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Koç Allianz Sigorta Şirketleri Grubu, geçtiğimiz günlerde yönetim değişikliğine gitti. Koç Allianz Sigorta Murahhas Aza`sı Cemal Zağra görevinden emekli olarak, yerine Koç Allianz Sigorta Genel Müdürü Günel Başer getirildi. Cemal Zağra`nın, şirkette yönetim kurulu üyeliği ise devam edecek. Koç Allianz sigorta şirketleri aldıkları yeni bir kararla, Koç Allianz Sigorta ve Koç Allianz Hayat Sigorta`nın Genel Müdürlüğü`nü Kemal Olgaç yürütecek. Kemal Olgaç, görev değişikliğinden önce Koç Allianz Hayat`ın Genel Müdürü`ydü.


Koç Allianz Sigorta`nın hisse yapısı yüzde 43.40 Koç Holding, yüzde 33.76 Riunione Adriatica di Sicurta, yüzde 10 The Tokio Marine Fire Insurance, yüzde 3.32 Allianz Holding`den oluşuyor. Şirketin Genel Müdürlüğü`nü uzun yıllardır Günel Başer yürütüyordu. Koç Allianz Hayat Sigorta`nın sermaye yapısı ise, yüzde 49.02 Koç Holding, yüzde 32.98 Riunione Adriatica di Sicurta, yüzde 11.02 The Tokio Marine Fire Insurance, yüzde 4 Allianz Aktien Gesellschaft Holding`den oluşuyor.
Her iki şirketin de genel müdürlüğüne getirilen Kemal Olgaç, değişiklik hakkında DÜNYA`ya bilgi vererek, şirketleri tek elden yönetme kararı aldıklarını açıkladı. Olgaç, bu sayede daha fazla sinerji elde edeceklerini belirterek, Koç Allianz sigorta şirketlerinin bundan sonra pazar payının daha da yükseleceğini vurguladı. (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi