Koç-Ata`dan GAP`ta Büyük Yatırım...

11.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Koç Ata Ortaklığıyla Harran Ovası`nda Kurulan Entegre Süt ve Et Besi Tesisi Törenle Açıldı-Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp: -Özel Sektörün Önünü Açacağız

ŞANLIURFA (A.A) - 11.10.2000 - Şah Tanyeri bildiriyor - Koç Holding ve Ata Grubu`nun ortaklıyla Şanlıurfa`nın Harran Ovası`nda kurulan Koç-Ata Besi ve Tarım Ürünleri A.Ş. Entegre Süt ve Et Besi Tesisi, törenle hizmete açıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, törende yaptığı konuşmada, projenin sığırcılıkta yeni bir modeli Türkiye`ye getirdiğini söyledi.

Sözleşmeli çiftçi modelinin bu proje ile GAP bölgesinde başlatılmış olduğunu vurgulayan Gökalp, geçen yıl Aralık ayında kazmayı vurdukları tesisin açılışını yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bu tür projelerin sayılarının artırılması gerektiğini, Diyarbakır, Mardin ve Erzurum`a da götürmek gerektiğini kaydeden Bakan Gökalp, ``Bu tesis, Türkiye`nin ihtiyacının yüzde 1`ini bile karşılamıyor. Böylesi tesislere çok ihtiyaç var`` dedi. Özel sektörün önünü açmak istediklerini belirten Bakan Gökalp, TİGEM devlet çiftliklerinin hepsini özel sektöre açacaklarını duyurdu.

Elektrik kesintilerinin Harran Ovası`nın barajlarının dolmamasından kaynaklandığı görüşünü dile getiren Gökalp, şöyle devam etti. ``Muhakkak suretle toprağı işleme mecburiyetimiz var. Anadolu toprağını boş bırakma lüksümüz yok. İki projemiz var. Bakanlık olarak, iki sloganımız var. `Anadolu`yu yeşillendireceğiz. Doğduğum yerde doymak istiyorum.` Anadolu`nun yeşillendirilmesi hayvancılıktan, yem bitkisinden geçer. Anadolu yeşilenmezse barajlar dolmaz. Anadolu yeşillenmezse, Anadolu toprağı boş bırakılırsa, bulut oluşmaz ve yağmur düşmez. Barajları doldurmanın yolu, yem bitkisinden, Anadolu toprağının her zaman işlenmesinden geçer. Bizim nadasa arazi bırakma lüksümüz yoktur.

Bakınız bazı Batılı araştırmacılar diyorlar ki `Türkiye 50 yıllık periyodda gözüken dört yıllık kuraklık dönemine giriyor.` Barajlarımızda su seviyesi düşüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Ersümer geçen haftaki açıklamasında, `inşallah yağmur yağarsa, barajlardaki su seviyesini yakalarsak bu kışı elektrik kesintisiz geçiririz` diyor. İşte bu proje eşittir, elektrik üretilmesidir.``
 

Hisse Başarıyla eklendi