Kobiler teknolojiyi kullanmıyor

26.03.2014 - 10:46 | Son Güncelleme :

`Yarının Şirketi Nasıl Yönetilecek?`

https://i.bigpara.com/i/55big/uludag_ekonomi.jpg

Bursa Valiliği`nin desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi`nde Dijital Şirket: Yarının Şirketi Nasıl Yönetilecek Konusu ele alındı.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Borusan Holding CEO`su Agah Uğur, MUBI Kurucu ve CEO`su Efe Çakarel, Delivering Happiness İspanya CEO`su Carlos Pierra Serra, CarrefourSA CEO’su Mehmet T. Nane ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen konuşmacı olarak katıldı.

Microsoft Genel Müdürü Tamer Özmen konuşmasında Teknolojinin son 15 yılda çok ilerlediğini ve hem insanlar hem de şirketler için vazgeçilmez hale geldiğini söyledi. Dünyada 1 milyar Türkiye` de ise 19 milyon kadar akıllı telefon olduğunu söyleyen Özmen, cep telefonunun teknolojik devrim olduğunu düşünüyor. dinamikkobi.com.tr haberine göre; akıllı telefonların artık notebooklardan ve masaüstü bilgisayarlardan daha fazla satıldığını söyleyen Özmen, şirketlerin mobilite konusuna önem verdiklerini söyledi. Her dakika ve her saniye insanların yeni veriler ürettiğini söyleyerek müşterilerini daha yakından tanıyabilir, rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Teknolojik gelişmelerin dışında kalan ve sosyal medyaya yer almayan şirketlerin geleceğini kaybetme ihtimali var. dedi.

Özmen, Türkiye` deki işgücünün %90`ının küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından istihdam edildiğini ama bu işletmelerin %90`ının teknolojik yeniliklere karşı duyarsız olduklarını belirtti. Kobilerin araştırmadan, uzman yardımı almadan sağdan soldan duydukları ile yatırım yaptıklarını sözlerine ekledi. Kobilerin bu sorununu çözdükleri takdirde teknoloji atılımları yapabileceklerini kaydetti.

 

Hisse Başarıyla eklendi