KOBİ`lere AB Vizyonu

28.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Avrupa Birliği`nin (AB) küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) yönelik 4. Çok Yıllık KOBİ Programından yararlanılması için, AB nezdinde girişimlerde bulunduklarını bildirdi. Tanrıkulu,
yaptığı yazılı açıklamada, 2001-2005 yılları arasında 5 yıllık dönemi kapsayacak programın bütçesinin 230 milyon Euro olduğunu, programın, KOBİ`lere vizyon kazanma ve rekabet edebilme becerisi kazandıracağını kaydetti. Tanrıkulu, AB`nin KOBİ programı için temas noktası olarak Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı`nı (KOSGEB) belirlediklerini, Türkiye`nin bu programdan yararlanabilmesine dönük 5 yıllık süreç için gerekli 10 milyon Euroluk tahmini katkı payının, KOSGEB tarafından karşılanacağını açıkladı. KOBİ`lerin, bu programın imkanlarından iyi performans göstererek yararlanmaları durumunda, ödenen katkı payından çok fazlasının geri kazanılacağını anlatan Tanrıkulu, AB`ye üye 15 ülkede 19 milyon 370 bin KOBİ bulunuyor. Türkiye`deki 200 bin işletme bu işletmelerle aynı rekabet ortamında karşı karşıya gelecek. Bu nedenle KOBİ`lerin rekabet gücünün artırılması hayatı önem taşımaktadır dedi.


KOBİ ANLAYIŞI AB İLE AYNI ÇİZGİYE GELMELİ;

Türkiye`nin KOBİ anlayışının AB`nin modern KOBİ anlayışı ile aynı çizgiye gelmesi gerektiğini vurgulayan Tanrıkulu, şöyle devam etti: Siyasi anlamda AB ile zaman içerisinde giderilebilecek farklılıklar olmasına rağmen, teknik ve ekonomik anlamda Türkiye tercihini belirttiği yönde hızla ilerlemeye zorunludur. Türkiye`nin AB`ye üye olsun ya da olmasın, teknik esaslara uyum sağlaması ve rekabet gücünü artırması gerekmektedir. Tanrıkulu, 4. Çok Yıllık KOBİ Programı`nın, girişim olgusu ve yeni işletmeler kurulmasının teşvik edilmesini, KOBİ`lerin finans durumunun iyileştirilmesini, KOBİ`lerin bilgi toplumunda rekabet gücünün artırılmasını, KOBİ destekleme ağlarının hizmetlerinin iyileştirilmesi ve yaygınlaştırılması ile yenilikçiliğin ve arge faaliyetlerinin desteklenmesini hedeflediğini kaydetti.


SANAYİ VE TİCARET BAKANI TANRIKULU;

AB`nin KOBİ`lere yönelik `4. çok yıllık KOBİ programından` yararlanılması için girişimlerde bulunduk. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi