KOBİ’ler için yılbaşı tüyoları

16.12.2013 - 14:36 | Son Güncelleme :

Symantec, küçük işletmelere tüyolar sunuyor.

https://i.bigpara.com/i/55big/yilbasii.jpg
Perakende, taşımacılık ve seyahat sektörlerindeki sistem kesintileri gerek işletmeler özelinde gerekse pazarın genelinde doğurduğu ciddi sonuçların yanı sıra kredi ve kimlik hırsızlığına, paketlerin kaybolmasına veya çalınmasına, perakende sitelerinin korunmasız kalmasına, uçuşların ve aile seyahatlerinin iptal edilmesine yol açabiliyor.

Tatil dönemleri küçük ve orta ölçekli isletmelerin gelirini artırdığı en önemli dönemlerden biridir. Bununla birlikte, hava durumundan sistemde yaşanan kesintilere vs. kadar çevresel ve diğer işletme dışı zorluklar faaliyetleri sekteye uğratabilir. Nitekim küçük işletmelerin yüzde 62’sinin herhangi bir acil durum planı bulunmazken, yüzde 25’i ise doğal veya insan eliyle meydana gelen afetlerin ardından asla yeniden açılmıyor.

Yaklaşmakta olan yeni yıl dönemi, küçük ve orta ölçekli işletmelere felaketlere hazırlıklı olmanın önemini hatırlatmak için de iyi bir zaman. Symantec, küçük işletmelere şu tüyoları sunuyor:

1.Planlamaya şimdiden başlayın – ve ucuza kaçmaktan sakının: Afetlere karşı hazırlık planı geliştirin. Mobilite, sanallaştırma ve bulut gibi teknolojilerin bu çabalara stratejik olarak nasıl yardımcı olabileceğini değerlendirin.

2.Stratejik teknolojiler uygulayın: Kuruluş dışında saklama ve afet yedeklemesi için entegre bulut yedeklemesi ve sunucu arızalarına karşı fizikselden sanala (P2V) otomatik yedekleme dönüşümünü hayata geçirin.

3.Bilgilerinizi koruyun: Fiziksel, sanal ve mobil sistemleri korumak için kapsamlı güvenlik ve yedekleme çözümleri kullanın. Hatta yedekleme süreçlerinde otomasyona geçmeyi veya buluta yedeklemeyi dahi seçebilirsiniz.

4.Afete hazırlığınızı gözden geçirip test edin: En az üç ayda bir eksiksiz gözden geçirme ve testler yapın.

Küçük İşletme Afete Hazırlık İstatistikleri

Araştırmaya katılan yöneticilerin yüzde 34’ü, afete hazırlığın sunucu sanallaştırma ve herkese açık bulutlar konusundaki kararları üzerinde orta ila büyük ölçüde etkisi olduğunu söylerken, yüzde 37’si kuruma özel bulut konusundaki kararlarını etkilediğini, yüzde 36’sı ise mobilitede bir rol oynadığını belirtti.

Sunucu sanallaştırma kullanan şirketlerden yüzde 71’i bu yaklaşımın afete hazırlıklarını iyileştirdiğini belirtiyor. Kuruma özel bulutları kullananların yüzde 43’ü, herkese açık bulut hizmetleri kullananların yüzde 41’i ve mobiliteyi kullananların yüzde 36’sı bu teknolojilerin hazırlıklarını arttırdığını belirtiyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi