Koalisyonda kritik görüşme pazartesi günü

06.08.2015 - 16:09 | Son Güncelleme :

AK Parti'li Çelik, Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun koalisyon görüşmeleri kapsamında Pazartesi yeniden bir araya geleceğini söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/kilicdaroglu_davutoglu_650.jpg

Başbakan Davutoğlu, CHP ile koalisyon için ön görüşmelerde bulunan AK Parti heyetini kabul etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun 10 Ağustos Pazartesi 18.00'de bir araya geleceğini söyledi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Davutoğlu'na sunulan raporda tarafların anlaştığı ve anlaşamadığı yönlerin ortaya konulduğunu bildiren Çelik, "Bugün kendisine birkaç saatlik süre içerisinde kapsamlı bir sunum yaptık. Sorularına cevap verdik. Bütün bir süreci baştan sona anlattık. Arda sunumlarımız olmuştu ama bu kapsamlı bir sunum oldu. 3 çerçevede sunumumuzu yaptık. 2 parti arasında mutabakat olan konular, anlaşmazlık olan konular ve genel başkanların bir araya gelerek mesafe alınıp alınmayacağına karar verilmesi" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Çelik şöyle devam etti:

"Tartışma konusu AK Parti'nin ve hükümetin politikalarını ilgilendiriyor. Genel Başkanımız AK Parti politikalarını ilgilendiren konularını AK Parti MYK'ya götürecek. Pazartesi de hükümet politikalarını ilgilendiren kısımlar Bakanlar Kurulu'na götürülecek.

Genel Başkanımız, Kılıçdaroğlu ile bir araya gelme arzusu var. Bunu kendilerine ilettik ve olumlu yanıt aldık. Bakanlar Kurulu'ndan sonra Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşme yapılacak. Kendileri de olumlu yanıt verdi. Sayın Kılıçdaroğlu ve Haluk Koç'u Pazartesi günü saat 18.00'de bekliyoruz. Yarın MYK, pazartesi Bakanlar Kurulu'na götürüyoruz. Bakanlar Kurulu'nun bitiminde saat 18.00 gibi genel başkanlar bir araya gelecek."

 

Hisse Başarıyla eklendi