Kızıl Danny: Cesur Davranın

21.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Türkiye`ye gelen Avrupa Parlamentosu (AP) heyetinin Başkanı, Kızıl Danny ismiyle kamuoyunda tanınan Daniel Cohn Bendit, AB ve Ermeni soykırımı konusunda ilginç açıklamalar yaptı.


AB-Türkiye Karma Parlamento Konseyi toplantısı için Türkiye`ye gelen Danny, AP`nin sözde Ermeni soykırımına ilişkin kararı için Bu kararın çıkması doğru değildi ama hata olduğunu da düşünmüyorum dedi. Bendit, AB`ye tam üyelik konusunda ise, Avrupa`da yaşayanların refah düzeyinin bugün 50 yıl öncesinden daha yüksek seviyede bulunduğunu, bunun AB tarihinin başarısı olduğunu söyledi. Türkiye olarak, Avrupa`ya katılmak istiyorsunuz. Çünkü, refah düzeyinizi yükseltmek istiyorsunuz diyen Bendit, önemli olanın sadece refah düzeyini yükseltmek değil, yeni bir yaşam tarzının ve yeni bir demokratik tarzın ortaya çıkması olduğunu belirtti.


Avrupalı siyasetçileri de Türkiye`yi AB`ye almaya cesaret edemedikleri için eleştiren Bendit, Türk siyasetçilerine ise Cesur davranın. Avrupa`da biz birçok şeyi değiştirdik. Kendi ülkelerimizde ulus devlete bakış anlayışını, demokraksiye yaklaşmada, sosyal ilişkilere ve otoriteye bakış açımızı değiştirdik. Bizler, demokratik bir toplumda yaşıyoruz. Türkiye`nin de bunu yaratması gerekiyor diye konuştu. Türkiye`nin Avrupa`ya katılmasının muhtemel olduğunu söyleyen Bendit, Ancak, böylesine psiko dramlar yaratmayalım. Sorunlar üzerinde durmayalım. İlerlemeler katedince göreceksiniz ki, Türkiye`nin Avrupa`ya katılması kolay olacaktır dedi. (YENİ BİNYIL)

 

Hisse Başarıyla eklendi