Kırmızıbiber üreticisini sevindirdi

11.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Kırmızıbiberin kilogramının 1 milyon 100 bin liradan alıcı bulması üreticiyi sevindirdi. Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Ömer Kaya, geçen yıl zarar eden biber üreticisinin bu yıl yüzünün güldüğünü söyledi.

Merkezi Gaziantep`te bulunan Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği`nin (Güneydoğubirlik), 800 bin lira başfiyatla alıma başlamasının üreticinin mağdur olmasının önüne geçtiğini belirten Kaya, şunları söyledi: ``Başlangıçta 800 bin lira olan fiyat, Güneydoğubirlik`in yaptığı artışlar sonrasında şu anda 1 milyon 100 bin liraya yükseldi. Geçen yıl fiyat 250 ile 650 bin lira arasında değişiyordu. Elbette bu yıl ki fiyat geçen yıla oranla çok daha iyi ve üretici de bu fiyattan memnun. Gaziantep`te kırmızıbiber Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde üretiliyor. Fiyatın iyi olması kırmızı biber yetiştiriciliğinin sürdürülmesi açısından hayati önem taşıyor. Çünkü, geçen yıl zarar eden pek çok üretici bu yıl başka ürünü tercih etti.``

Kaya, yörede kurulan kırmızıbiber fabrikalarının da fiyat artışına katkıda bulunduğunu, rekolteyi 10 bin ton dolayında tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi