Kıbrıs`ta üç banka kepenk indirdi

10.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Kıbrıs Yurtbank, Hürbank ve Everestbank tasfiye edilecek.

KKTC Bakanlar Kurulu, yönetimine devlet tarafından el konulan, Kıbrıs Yurtbank, Everestbank ve Hürbank`ı tasfiye kararı aldı. Başbakan Derviş Eroğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş`ın dünürü Salih Boyacı`nın büyük hissedar olduğu Kıbrıs Kredi Bankası`nın da Mevduat Sigorta Fonu Kapsamı`na alınmasını kararlaştırdı.

Bu arada KKTC bankacılık sisteminde Aralık ayında başlayan ve bazı bankalara el konulmasıyla devam eden olaylarda yargı süreci 16 Ekim`de başlayacak. Mali durumları bozulduğu gerekçesiyle yönetimine devlet tarafından el konulan bankalardan, ilk olarak Hürbank yöneticileri mahkeme huzuruna çıkacak. Hürbank, bir ara Koçbank tarafından satın alınmak istenmiş ancak sonuç alınamayınca, Hürbank yöneticileri, bankanın yönetimine elkonulması için devlete başvurmuştu.

KKTC`de, Kıbrıs Yurtbank, Everestbank, Kıbrıs Finansbank, Hürbank, Kıbrıs Kredi Bankası ve Kıbrıs Endüstri Bankası yönetimine devlet tarafından elkonulmuştu. Asil Nadir`e ait Endüstri Bankası`nın normal bankacılık faaliyetlerine başlaması için mudilerle anlaşılarak hükümete sunulan program Bakanlar Kurulu`nda kabul edilmiş ve ilgili protokol 7 Ekim`de imzalanmıştı.
 

Hisse Başarıyla eklendi