Kıbrıs Şart Değil, Öncelik

10.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


AB Komisyonu`nun Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Karen Fogg, Katılım Ortaklığı Belgesi`nde Kıbrıs konusuna ilişkin yer alan ifadelerin şart değil, öncelik olduğunu söyledi.


Büyükelçi Fogg, AB Komisyonu`nun Türkiye Temsilciliği`nde bir basın toplantısı düzenleyerek, KOB`daki unsurların şart değil öncelik olduğuna işaret ederek, Bu belge Türkiye`den yapması istenilen her şeyin bir listesini vermiyor dedi. Fogg, bu nedenle Kıbrıs`a ilişkin ifadelerin zaten uygulanmakta olan bir süreci desteklediğini söyledi. Kıbrıs`ta farklı taraflar olduğunu ve bu konuyu bir ülkenin kendisinin çözmesinin beklenemeyeceğini belirten Büyükelçi Fogg, KOB`da soruna ilişkin yer alan bölüm, bir şart değil, önceliktir. Birliğe giriş için gerekli genel şartlar bakidir ve bu belge ile değişmemiştir dedi.


Fogg, bir soru üzerine, aday ülkenin gerekli reformları yerine getirmemesi durumunda mali yardımın askıya alınmasının mümkün olduğunu belirtti. AB tarafından aday ülkelere sağlanan yardımları okyanusta bir damla olarak niteleyen Büyükelçi Karen Fogg, Kopenhag kriterlerini yerine getirmek için gerekli olan kaynak, aslen o ülke tarafından sağlanır dedi. (YENİ BİNYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi