Kıbrıs`ın IMF`si Türkiye

15.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


KKTC`nin ekonomik ve toplumsal yapısını güçlendirmeyi öngören üç yıllık eylem planına göre Türkiye, Kıbrıs`a 300 milyon dolar kredi veriyor.


Bakanlar Kurulu, KKTC`nin ekonomik ve toplumsal yapısının güçlendirilmesi için hazırlanan eylem planını kabul etti. Eylem planı, 2001 yılı başından geçerli olmak üzere 3 yıllık bir süreci kapsıyor. Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklama yapan Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Şükrü Sina Gürel, şöyle konuştu: Bu eylem planı özellikle KKTC`nin ekonomik ve toplumsal yapısının güçlendirilmesi için Türkiye`nin katkılarını içeren bir eylem planıdır. KKTC`nin ekonomik ve toplumsal yapısının güçlendirilmesi, Türkiye için yaşamsal bir öneme sahip. Bu son dönemde KKTC hükümetinin uygulamaya koyduğu istikrar programı ile Türkiye`nin katkılarının gerçekleştirilmesi, bir yandan istikrar programı ve yapısal reformlarla KKTC ekonomisi ve toplumsal yapısının yeniden gözden geçirilmesi, öte yandan da Türkiye`nin kapsamlı katkıları ile KKTC`de bir ekonomik kalkınma hamlesi başlatılması öngörülüyor. Gürel, KKTC`nin Doğu Akdeniz`de önemli bir yükseköğrenim, transit ticaret ve turizm merkezi haline gelmesi için Türkiye`nin hiçbir katkıyı esirgemeyeceğini vurgulayarak, üç yılı kapsayacak eylem planının bütün bakanlıkların, devlet kuruluşlarının eşgüdüm içerisinde çalışması ile gerçekleştirileceğini ve sonuçlandırılacağını kaydetti.


NE YAPILACAK?

Gürel, Eylem planı KKTC`ye zaten Türkiye`nin yapmakta olduğu katkıya ek olarak ayrı katkının sağlanmasını öngörmektedir dedi. KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu`nun 300 milyon dolar civarında bir krediden söz ettiğinin anımsatılması üzerine Gürel, Onu herhalde yılbaşında yürürlüğe sokmamız mümkün olacaktır dedi. (YENİ BİNYIL)

 

Hisse Başarıyla eklendi