KGF’nin teminat kaynağı 2 milyar liraya çıkıyor

23.02.2015 - 17:38 | Son Güncelleme :

Kredi Garanti Fonu, teminat kaynağını 2 milyar liraya çıkarıyor...

https://i.bigpara.com/i/55big/lira_8045.JPG

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/lira_8045.JPG">

Kredi Garanti Fonu, teminat kaynağını 2 milyar liraya çıkarıyor. KGF, yıllık 17 milyar liralık kredi hacmine ulaşabilecek. 2014’te 4 bin KOBİ’ye kefalet veren KGF, 2015’te 8 bin KOBİ hedefliyor.

Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) Hazine destekli teminatları 1 milyar liradan, 2 milyar liraya çıkıyor. Bu düzenleme hayata geçirildiğinde, KGF yıllık 17 milyar liralık kredi hacmine ulaşabilecek. KGF yönetimi önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasını belirlemek üzere KKTC’de düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

dunya.com'dan Ferit B. Parlak'ın haberine göre; KGF Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Müdürü Hikmet Kurnaz değerlendirme toplantısında, DÜNYA’nın sorularını yanıtladılar. KGF Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, bankacılık sisteminin bol günde para pompalayan, dar günde ise pompaladığı parayı geri çeken bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Üretimin artması ve çeşitlendirilmesi, dolayısıyla daha yükse büyüme için bankalarımızın tam tersi politikalar izlemesi ve dardaki KOBİ’lerimize yardım etmesi gerekiyor” dedi.

KGF’nin bu sıkıntıyı gidermek adına çaba harcadığını dile getiren Yavuz, “Biz zordaki KOBİ temsilcisine daha fazla nasıl destek sağlarız, daha katma değerli ürün üretimine nasıl yönlendiririz, daha fazla istihdam sağlaması ve daha fazla vergi vermesi için neler yapabiliriz derdindeyiz” dedi. KGF olarak reel sektörün temsilcisi olduklarını söyleyen Yavuz, “Bankalar frene basarsa, gaza basmakla mükellefiz” diye konuştu. Gerek hükümet, gerekse ortaklardan sağlanan kaynaklar arttıkça KGF’nin sorumluluklarının da arttığına dikkat çeken Yavuz, “Bu sayede, KGF olarak KOBİ temsilcilerimizin bankalarla pazarlık gücünü artıracak bir yapıya doğru koşuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kurnaz: KOBİ’lerin yanındayız

KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz da kamu kurumu olmadığı halde hükümetin 1 milyar liralık kaynağı KGF yönetiminin sorumluluk ve idaresine vermesinin önemine işaret ederken, kaynağın 2 milyar liraya çıkarılması için çalışmaların yapıldığını, bildirdi.

“Her dara düşen sektörün, KOBİ’lerin kredi kanallarını açık tutmaya yardımcı olmak için verilen misyonu yerine getirme gayretimiz her geçen gün daha bir şevkle artıyor” diyen Kurnaz, “KOBİ’lerin kredi yerine sermaye piyasasından doğrudan borçlanma araçları ihracında da kuruluşumuza büyük görevler yüklenileceği ve bu yönde hızlı bir çalışma içinde olunduğunu da biliyoruz. Bu sorumluluk ile Anadolu’da güvene dayalı kefalet sistemi gibi sistemler geliştirerek KOBİ’lerimizin ve üretimin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Kurnaz, KGF personelinin çalışma sisteminde de değişikliğe gidileceğini vurgulayarak, “Kentlerdeki şubelerimizde, bütün günler aynı şekilde, banka şubelerinden gönderilecek talepler beklenerek geçirilmeyecek. Zorda olan, ihtiyacı olan, işini geliştirmek için ek sermaye ihtiyacı olan KOBİ’ler aranacak, bulunacak” diye konuştu.

Hedef 5 yılda 81 ilde yapılanma

Genel müdürlüğün şube taleplerini kısa süre içinde hatasız ve noksansız şekilde sonuçlandırmak ve şubelere lojistik destek vermekle yükümlü olduğunu ifade eden Kurnaz, KOBİ’lerin talep ve ihtiyaçlarını en kısa sürede cevaplamanın öncelikleri olacağını söyledi. Kurnaz, 5 yıllık süreçte 81 şehrin tamamında yapılanmayı planladıklarını belirterek, “2014’te Afyon, Balıkesir ve İTO-Eminönü şubelerimizi açtık. Ayrıca, Kocaeli şubemizi de açarak şube sayımızı 37’ye çıkardık. Bu yıl açılacak yeni şubelerle bu sayıyı 45’e tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Kurnaz, “2014’te 4 bin KOBİ’ye kefalet veren KGF, 2015’te 8 bin KOBİ hedefl iyor. Bu rakam 10 bini aşabilir, kaynağımız hazır” diye konuştu.

KOSGEB KGF’yi anlatacak

Kurnaz, “KGF olarak sorumluluğumuz artıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren, ortaklarımız arasında yer alan KOSGEB’in, şehirlerde düzenlenen toplantılarında, bir KGF temsilcisi de olacak. KGF olarak daha fazla KOBİ’ye ulaşmak ve anlatmak zorundayız” dedi. KGF Yönetim Kurulu Üyesi Ender Ergün de KGF personelinin banka şubelerini dolaşarak, zorda olan, işini geliştirmek isteyen ancak teminat sıkıntısında olan KOBİ temsilcilerine ulaşıp sorun çözmeye çalışacağını söyledi.

KGF Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ertürk ise “Kefalet için geniş bir alanımız var ve bu alanı yeterince değerlendiremiyoruz. Bu nedenle KGF olarak daha aktif bir sürece giriyoruz” dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi