KEY ödeme tarihi belli oldu

15.07.2008 - 17:17 | Son Güncelleme :

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``2 milyar 855 milyon YTL`lik KEY ödemelerinin iki hafta içinde Ziraat Bankası aracılığı ile yapılacağını`` söyledi.

https://i.bigpara.com/i/55big/349TBMM22.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``2 milyar 855 milyon  <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349paraytl111.jpg" align="right" vspace="5">YTL`lik KEY ödemelerinin iki hafta içinde Ziraat Bankası aracılığı ile yapılacağını`` söyledi.

CNN TURK

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Kim kimin avukatlığına veya kimler kimlerin avukatlığına soyunmuş bu çok önemli. Biz kendimize hiçbir vasıf tayin etmemişken bize de savcılık görevini yine onlar (ana muhalefet) veriyor" dedi.

"Ana muhalefet partisinin lider ve sözcülerinin son günlerdeki gayretkeşliğini tarih kaydetmiştir" diyen Erdoğan, "Hukuki süreç işlerken demokratik siyasi sürece darbe vurma iddiasıyla soruşturulan illegal yapılanmaların avukatlığına soyunmak, ancak demokratik hukuk devletine inancı zayıf bir siyasi anlayışın kalkışabileceği bir iştir" dedi.


Erdoğan, "İktidarı yıpratmak uğruna bindiği dalı kesen, içinde bulunduğu  gemiyi batırmaya çalışan siyasetçi tipi bu ülkeye ne verebilir`` diye sordu.

Başbakan, "Kim kimin avukatlığına veya kimler kimlerin avukatlığına soyunmuş bu çok önemli. Biz kendimize hiçbir vasıf tayin etmemişken bize de savcılık görevini yine onlar veriyor. Bu da güzel. Savcı, millet adına vardır, iddia makamı millet adına oradadır. Biz de millet adına evet hakkı aramanın, hakkı savunmanın gayretindeyiz. Eğer bu anlamda savcıysak, evet savcıyız" diye konuştu.

Erdoğan, özellikle AK Parti kadrosunun milletle kader birliği bulunduğunu belirterek, "Bu birlikteliğini bozmak isteyenler, her şeyden önce kendi sorunlarını, millet nezdinde düştükleri o büyük meşruiyet krizini gözden geçirmeleri gerekir" dedi.

Erdoğan, "Meşruiyet krizinden kurtulmak için yanlış üstüne yanlış yapanlar, bu ülkenin bahtını açan, ufkunu ağartan AK Parti`ye kara çalmaya çalışarak, aralarındaki mesafeyi sürekli olarak her gün daha fazla açtıklarının farkına varamıyorlar. Defalarca tecrübe edilmiştir ki "ak" olana `kara` deme siyaseti tutmamış, millet nezdinde, milletin vicdanında makes (yansıma) bulmamıştır, bulmayacaktır" diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, "Bizim bütün eylemlerimiz, bütün fiillerimiz, bütün icraatımız her gün, her an milletimizin şaşmaz terazisinde ölçülüyor, biçiliyor, tartılıyor. Şartlar ne olursa olsun, her zeminde, her fırsatta ülkemizin hukukunu savunmaya çalıştıkça, gözümüzü ülkemizin bütünlüğünden, gelecek ideallerinden ayırmadıkça, gerilimi artırma çabaları, gerçek gündemi saptırma gayretleri boşa çıkıyor`` ifadelerini kullandı.

KONSOLOSLUK SALDIRISI

Konuşmasında ABD`nin İstanbul Konsolosluğu`na düzenlenen saldırıya da değinen Erdoğan, "Geçtiğimiz hafta daha önce defalarca sahnelenen kirli oyun bir kez daha sahnelenmek istendi. 3 polisimiziv şehadetiyle yüreklerimiz yandı ama bu menfur saldıyı gerçekleştşren karanlık eller, karanlık senaryoları içinde boğuldular" dedi.

"Kimse endişe içinde olmasın, Türkiye demokrasiden, hukuk devletinden, evrensel insan haklarından geriye doğru tek bir adım atmayacaktır" diyen Erdoğan, "Dünya nezdinde Türkiye`yi küçük düşürmek için kasıtlı bir hesap içinde olanlar, Türkiye`den dünyaya bir kaos fotoğrafı vererek bıu yolla kendilerine alan açacağını düşünüyorlarsa, bilsinler ki hüsran içindedirler" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "AKP`yi uluslararsı güçlerle işbirliği halinde gösterme gayreti içinde olanlar sadece bir iftira kampanyasının figürasyonlarıdır" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan ayrıca, "AKP iktidarı Türkiye`nin çıkarlarının pazarlığı girişiminde bulunmamıştır. Tam aksine Türkiye`ye dünyadaki bu ilişkiler içinde daha büyük bir zemini nasıl oluşuturabilir onun gayretinde olmuştur" dedi.

Erdoğan, "Vicdan sahibi hiç kimse bu ülkenin karanlık koridorlarda dönmesine göz yummayacaktır" diye konuştu.

"Medeni bir üslupla meselelerimizin çözümü noktasında siyaset dışı bir yolu kabul etmedik, etmeyeceğiz" diyen Başbakan, "Türkiye`de her fırsatta kurumların yıpratılmaması gerektiğini ifade edenler siyaset kurumuna yönelik yıpratmalara sessiz kalmamalıdır. Eğer demokrasi gibi bir derdimiz varsa demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla yaşatılmasını istiyorsak, siyaset kurumuna da en az diğer yapılar kadar hassasiyet göstermemiz gerek" dedi.

IRAK ZİYARETİ

Irak`ta verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, 18 yıl aradan sonra Türkiye`den bir Başbakan`ın Irak`a gittiğini belirtti.

"Irak`la komşu, dost olmanın ötesinde kardeş iki ülkeyiz" diyen Erdoğan "Irak`la ortak bir tarihi, kültürü, coğrafyayı paylaşıyoruz" diye konuştu.
 

10 Temmuz`da iki ülke arasında yeni bir ittifakın temellerinin atıldığını söyleyen Başbakan, her yıl Türk ve Iraklı bakanların görüşeceğini belirtti. Erdoğan, Irak`a terörizme karşı mücadele desteğini ilettiklerini de ifade etti.

AKDENİZ İÇİN BİRLİK ZİRVESİ

`Akdeniz İçin Birlik`in AB için alternatif olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile heyetlerarası görüşme yaptık, şu ana kadar gelinen süreci değerlendirdik. Türkiye-Fransa arasındakı sıkıntıları ve bunları aşmanın yollarını görüştük" dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi