KEY Hesaplarının Tasfiye Esasları Belirlendi

20.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Konut edindirme yardımı hesaplarının tasfiye esasları belirlendi. Bu esaslarla ilgili tebliğ Resmi Gazete`de yayımlandı.

3320 sayılı kanun uyarınca Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarını tahakkuk ettirmek ve Emlak Bankası`na devretmekle görevli kurum ve kuruluşlarca hak sahibi listelerinin düzenlenmesinde ve gönderilmesinde uyulacak esasları kapsayan tebliğ ile, KEY hesaplarının hak sahibi listelerinin belirlenmesinde izlenecek yöntem düzenlendi.

Hisse senedi verileek hak sahiplerinin, adlarına yatırılan toplam yardım miktarlarının, yardımdan yararlandırılan toplam sürelerin ve hak sahiplerine verilecek hisse senedi tutarlarının belirlenebilmesi ve hak sahipleri bilgi kütüğünün oluşturulabilmesi amacıyla, KEY hesaplarının tahakkuk ettirmek ve ilgili bankaya devretmekle yükümlü kuruluşlardan, genel bütçeli idareler, katma bütçeli idareler, fonlar ve döner sermayeli kuruluşlar ile genel bütçenin sosyal transferler bölümünden yardım alan sosyal güvenlik kuruluşları, yasal kayıtları esas alınmak suretiyle ilgili çizelgeyi, bilgisayar ortamında alfabetik sırayla düzenleyerek Emlak Bankası Konut Edindirme Yardımı Müdürlüğü`ne disket halinde gönderecek.

Söz konusu kuruluşlar dışındaki kurum ve kuruluşlar ise yine yasal kayıtları esas alınmak suretiyle ilgili çizelgeyi bilgisayar ortamında hazırlayarak, meblağlara ilişkin dekontlarla birlikte müdürlüğe başvuracak. Hak sahiplerine verilecek onaylı belge, başvuruya ve hisse senedi teslimine ilişkin esaslar ise önümüzdeki günlerde yayımlanacak bir tebliğ ile düzenlenecek. (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi