Kent Yatırım Seans İçinde Yardıma Koşuyor

11.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Geliştirilen, “real time öneri” projesi ile seans sırasında yatırımcının ihtiyacı olan değerlendirmeler anında ayağına geliyor.


Borsada günlük işlem yapan yatırımcıların genellikle başta İstanbul olmak üzere büyük şehirler de olduğu sanılır. Anadolu insanı parasını altına yatırır bekler görüşü genellikle hakimdir. Ancak kent yatırım uzmanlarının yaptıkları araştırmalar bu görüsün hatalı olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü uzmanların verdiği bilgiler bu konuda Anadolu yatırımcısının İstanbul’dan daha istekli olduğunu ortaya koyuyor. Manisa’dan, Trabzon’dan , Van’dan vs.. Yatırımcılar günlük işlemlerini yoğun olarak yapıyorlar. İşte Kent yatırımda buradan yola çıkıyor. Özellikle Anadolu yatırımcısı işlem yapılırken doğru bilgiye ulaşamıyor ki bu büyük şehirlerdeki yatırımcılar içinde geçerli Söylentilerle hareket eden yatırımcının sonunu da tahmin etmek zor değil. Bu konuda yayınlanan aylık , haftalık hatta günlük bültenler de yeterli olmuyor. Çünkü borsa bu... Bilgiler kısa sürece eskiyebiliyor. Çözümü Kent Yatırım seans içinde bilgilendirme de bulmuş.


BOŞLUĞU SÖYLENTİLER DOLDURUYORDU;

Sistemi hazırlayanlardan Kent Yatırım Araştırma Müdürü Buğra Baban, anlık gelişmeleri değerlendirmenin önemine değiniyor. Baban, “Anlık gelişmeleri değerlendirip yatırımcının karar vermesine yardımcı olacak bir mekanizma yoktu. Bir boşluk vardı. Bu boşluğu dolduramadığımızda söylentiler dolduruyordu” diyor. Borsa işlemlerini yapan birim ile işbirliği yaparak araştırma birimindeki bilgiler ile borsanın o anki gelişmelerini harmanladıklarını ifade eden Baban, bu bilgi alışverişi ile yapılan işlemlerin aynı anda müşterinin hizmetinde olmasının müşteri açısından çok büyük avantaj olduğunu söylüyor. Türkiye’de yaygın hizmet veren az sayıdaki kurumdan biri olduklarını kaydeden Kent Yatırım Genel Müdürü Malan Erkarakaş ise dünya ile entegrasyon döneminde Türkiye’ye dönüp bakıldığında yatırımcının bilgilenme açısından çok çaresiz kaldığını vurguluyor. Erkarakaş “Bir koordinasyon oluşturduk. Bilgiyi daha kullanılır kılmak için hem araştırma biriminin gözüyle bakmamız lazımdı hem de borsa işlemleri yapan birinin. Ve bu ekibi oluşturduk adına da “real time” öneri dedik” diyor. (PARA)
 

Hisse Başarıyla eklendi