Keban, Türkiye`nin alabalık deposu olmaya aday

22.02.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


Balkanlar ve Ortadoğu`nun en büyük alabalık üretim tesislerinin bulunduğu Keban`da, 75 üyeli alabalık yetiştiriciliği kooperatifi kuruldu. Kooperatifin başkanı Bünyamin Uzun, `Kuracağımız tesislerin Türkiye`de benzeri olmayacak` dedi.

Keban ilçesinde DSİ Su Ürünleri Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Balkanlar ve Ortadoğu`nun en büyük balık üretim tesisleri ile Keban Alabalık Şirketi tarafından işletilen üretim tesislerinden sonra, 75 üyeli alabalık üretim ve yetiştiriciliği kooperatifi kuruldu. Keban Öğretmenevi`nde ilk toplantısını yapan Alabalık Üretim ve Yetiştiriciliği Kooperatifi başkanlığına Bünyamin Uzun, yönetim kurulu üyeliklerine ise, Nihat Dağ, Sabri Temur, Nihat Akbay ve Ömer Kaya getirildi. Keban ilçesinde kuracakları alabalık üretme tesisleri için çalışmaların sürdüğünü belirten kooperatif başkanı Uzun, şöyle dedi:

``İlçemiz alabalık yetiştiriciliği ve üretimi için mükemmel arazi ve su deposuna sahip. Yukarımızda Keban Barajı, altımızda Fırat nehri, solumuzda Çırçır deresi sağımızda ise, Karakaya barajı bulunuyor. Her tarafı suyla çevrili Keban ilçemizde maalesef şimdiye kadar balıkçılık konusunda yeterli değerlendirme yapılamamış. Kuracağımız alabalık tesislerinin Türkiye`de benzeri olmayacağı inancındayız. Tesislerin faaliyete girmesi ile Keban, ve ülke ekonomisine büyük katkıları olacaktır. Tesisler Fırat Nehri`nin sol sahiline kuralacak ve 2003`de tam kapasite ile faaliyete geçecek.``
 

Hisse Başarıyla eklendi