KDV anlaşmazlığı

22.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Türk Telekom`un sahip olduğu GSM 1800 lisansının devrine ilişkin sözleşmenin imza töreninin ertelenmesine KDV ödemesi konusundaki sıkıntı neden oldu


Türk Telekom`un sahip olduğu GSM 1800 lisansının devrine ilişkin sözleşmenin imza töreninin ertelenmesine Katma Değer Vergisi ödemesi konusundaki sıkıntı neden oldu.

Türk Telekom`un GSM 1800 lisansının devrinin dün imzalanacak sözleşmeyle tamamlanacağı açıklanmış, ancak Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz`ün talimatıyla imza töreni ertelenmişti. Ertelemenin arkasında yatan neden ise belli oldu. Türk Telekom Genel Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk`ün de doğruladığı bilgiye göre, eğer sözleşme dün imzalanmış olsaydı Türk Telekom, GSM lisans bedelinin Katma Değer Vergisi`ni en geç bugün ödemek zorunda kalacaktı. Bu da kurumun iki gün içinde 430 milyon dolarlık nakit çıkışı yapmasını zorunlu kılacaktı. Ancak Türk Telekom yetkilileri, bu ödemenin kurum kaynaklarıyla gerçekleştirilemeyeceğini belirterek imza töreninin ertelenmesini istedi. Edinilen bilgilere göre, 2001 Bütçesi`ne bu konuda ödenek yerleştiren Türk Telekom, GSM 1800 lisansını yılın ilk aylarında devralacak.

Bu arada, Türk Telekom Yönetim Kurulu, Yüksek Planlama Kurulu kararı gereğince ayrı bir şirket olarak kuracağı GSM 1800 işletmesiyle ilgili çalışmaları tamamladı. Yönetim Kurulu, bugüne kadar Ticaret Sicili Gazetesi`ne başvurarak şirketi tescil ettirecek. Şirketin ismi için Ceptürk, Gsmtürk ve Türktell isimleri üzerinde uzlaşıldı. Bu isimler arasında tescil ettirilmemiş olan seçilecek. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi