Kaynağı vergide ARAMAYIN

16.07.2003 - 09:31 | Son Güncelleme :


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hükümetin önümüzdeki dönemde

kaynak arayışına ilişkin olarak vergi getirmesi halinde özel sektör olarak, TOBB olarak buna karşı olduklarını belirtti. IMF Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam başkanlığındaki heyeti kabul ederek yaklaşık 1.5 saat görüşen Hisarcıklıoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

`Türk Lirası ve döviz arasındaki ilişki, önümüzdeki dönemde sıkıntı olabilecek noktadaki görüşlerimizi anlattık, önümüzdeki dönemde kaynak arayışları. vergi olması halinde özel sektör olarak, TOBB olarak buna kesinlikle karşı olduğumuzu ifade ettik. Yeni bir vergiyi Türk özel sektörünün, Türk halkının kaldırmasının imkansız olduğunu ifade ettik.``

Diğer bir önemli konunun yapısal reformların devam etmesi olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, IMF`ye kayıtdışı ekonominin kayıt altına alınması için vergi reform paketinin devam etmesi ve enflasyon muhasebesine geçilmesi gerektiği görüşlerini söylediklerini ifade etti.

Bu programın ihmal edilen en önemli tarafının da ``üretim ve istihdam`` olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bununla ilgili görüşlerini IMF heyetine aktardıklarını kaydetti. `Vergiye ilişkin kaynak arayışı IMF tarafından mı gündeme getirildi?`` şeklindeki soru üzerine TOBB Başkanı, şunları söyledi:

Yeni yükü kaldıramayız

`Hayır vergi yükü bizim tarafımızdan ifade edildi. Kaynaklar herhangi bir yere gitmişse program dışında kime gittiyse o taraftan alınması lazım. Geçmişte yapılan hataların tekrar edilmemesi lazım, popülist yaklaşmamak lazım, çünkü herhangi bir ilave kaynağın faturasını hep beraber ödüyoruz. Bir atasözümüz var (kaşıkla verip, kepçeyle almak), kimsenin böyle bir lüksü yok.``



 

Hisse Başarıyla eklendi