`Kartta Avrupa liderliği ülkenizden geçiyor`

31.07.2003 - 09:11 | Son Güncelleme :


Türkiye`nin sürekli büyüyen bir pazar olduğunu belirten MasterCard yetkilileri, Avrupa`da iddialı olmak istiyorsan, Türkiye`de bulunmak şart dedi

Aralarında MasterCard ve Maestro gibi ürünleri bünyesinde barındıran Mastercard Europe, sonunda Türkiye`de de kendi sektöründe liderliği kaptı. Bugün Türkiye`de 25.5 milyon kart kullanıcısının MasterCard ve Maestro kullandığı belirlendi.

Mastercard, Bankalararası Kart Merkezi`nin sonuçlarına göre 8 milyon kredi kartı sahibi ve yüzde 50.46`lık pazar payı ile kredi kartı pazarında liderliğe yükseldi. Aynı dönem sonuçlarına göre Maestro yüzde 60.52`lik banka kartı oranı ile rekor pazar payına ulaştı. Türkiye`nin kredi kartı MasterCard ve banka kartı Maestro, toplamda yüzde 57`lik pazar payı ile ödeme sistemleri sektöründeki liderliğini pekiştirmiş oldu.

AVRUPA`DA 3`ÜNCÜ
Liderliği mart ayının sonlarında ele geçirdiklerini belirten, MasterCard Avrupa Kurumsal Müşteriler Bölümü Genel Müdürü Javier Perez, bunun sebeplerini rakiplerinden daha çok ve hızlı çalışmalarına bağlıyor.

Türkiye`yi ekonomik olarak krizler ülkesi olarak görmediklerini de anlatan Perez, Her yıl büyüyorsunuz. Yüzde 7 büyürken krizden sözetmek ne kadar doğru olur bilemiyorum dedi.

Perez, şunları söyledi Türkiye çok önemli bir pazar. Biz Türkiye`de varız çünkü Avrupa`da olmak istiyorsan Türkiye pazarında olmak gerektiğine inanıyoruz. Kimse Avrupa`da varım ama Fransa`da yokum, Almanya ya da Türkiye`de yokum diyemez. Üstelik Türkiye, Almanya ve İngiltere`den sonra Avrupa`da üçüncü büyük pazar konumunda.
 

Hisse Başarıyla eklendi